Διατηρούνται σήμερα οι πολύ ισχυρές πιέσεις προς τον τεχνολογικό κλάδο στη Wall Street, με αποτέλεσμα ο Nasdaq να ξεκινήσει με βουτιά της τάξεως του 2% που δημιούργησε ένα ευρύτερα αρνητικό κλίμα μεταξύ των επενδυτών.

Αιτία θεωρείται η ανησυχία για τη διόγκωση των πληθωριστικών πιέσεων που θα ωθήσουν τους επενδυτές να προχωρήσουν σε ρευστοποιήσεις των πιο ακριβών μετοχών. Και βέβαια η ίδια η Fed θα οδηγηθεί σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής και περιορισμό των μέτρων στήριξης πιο γρήγορα.

Συγκεκριμένα, στο ταμπλό, o Dow άνοιξε με πτώση 170,1 μονάδων ή 0.49%, στις 34,572.74 μονάδες, αν και οι απώλειες του γρήγορα διευρύνθηκαν πάνω από τις 300 μονάδες, ενώ και ο γενικός S&P 500 βρέθηκε στο -09,1%, στις 4.150,34 μονάδες.

Ο τεχνολογικός Nasdaq, που χθες έκλεισε με την μεγαλύτερη πτώση του εδώ και δύο μήνες, ξεκίνησε με «βουτιά ύψους 2,13%, αν και σταδιακά οι απώλειες του περιορίστηκαν γύρω στο 0,65%, στις 13.312 μονάδες. Αντιστοίχως, στο «κόκκινο» βρίσκονται οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου, όπως το Facebook, Apple και Amazon, με τις μετοχές τους να διευρύνουν τις χθεσινές απώλειες.

Πολύ μεγάλη πίεση δέχτηκε και η μετοχή της Tesla, με απώλειες της τάξεως του 7% που σταδιακά περιορίστηκαν αρκετά, μετά την υποχώρηση που σημείωσαν οι πωλήσεις της στην Κίνα, τον Απρίλιο.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα στο 1,62%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street