Ευοίωνα μηνύματα για τις προοπτικές της βιομηχανίας αερομεταφορών στέλνει η Moody’s αναβαθμίζοντας την προοπτική του τομέα σε «θετική» από «αρνητική», με τον οίκο αξιολόγησης να εκτιμά ότι η σταθερή υλοποίηση των προγραμμάτων εμβολιασμού σ’  ολόκληρο τον κόσμο θα οδηγήσει σε ανάκαμψη των αερομεταφορών.

«Ενώ η συνεχιζόμενη πανδημία σημαίνει ότι παραμένει ο κίνδυνος περισσότερων αναταραχών στις αερομεταφορές σε διάφορες χώρες και σε διαφορετικούς χρόνους, περιμένουμε ότι η αύξηση των εμβολιασμών θα μειώσει τους συνοριακούς περιορισμούς και θα αυξήσει τη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια τους επόμενους 12-18 μήνες,» ανέφερε η Moody’s.

Ο οίκος αξιολόγησης επισημαίνει ότι η Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αυστραλία ηγούνται της ανάκαμψης. Η Moody’s εκτιμά πως η ισχυρή ανάκαμψη στις εσωτερικές πτήσεις στις ΗΠΑ –που άρχισε τον Μάρτιο- θα επεκταθεί σε παγκόσμια κλίμακα και σε διαφορετικούς χρόνους.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι χαλάρωσε τις ταξιδιωτικές οδηγίες των ΗΠΑ για το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ. «Η αποκατάσταση της ικανότητας για ταξίδια θα ανακουφίσει την τεράστια ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια για επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς, αλλά και για διακοπές,» ανέφερε η Moody’s, ενώ πρόσθεσε ότι: «Με τα γραφεία σε πολλές χώρες να ανοίγουν το φθινόπωρο του 2021, αυτό θα διευκολύνει την έναρξη της ανάκαμψης για τα επιχειρηματικά ταξίδια.»

Ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι η αεροπορική βιομηχανία θα καταγράψει λειτουργικές ζημίες και αρνητικά λειτουργικά περιθώρια το 2021, αν και σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με το 2020.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή