Δυναμική είσοδο στα υπεράκτια αιολικά πάρκα ετοιμάζει και η Mytilineos με εταίρο ξένο όμιλο που έχει μεγάλη επενδυτική δραστηριότητα και εμπειρία στις θαλάσσιες ανεμογεννήτριες.

Τη σχετική αναγγελία έκανε ο γενικός διευθυντής του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου Protergia της Mytilineos Ντίνος Μπενρουμπή κατά τη διάρκεια του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Έκανε γνωστή την είσοδο της εισηγμένης στη σχετική δραστηριότητα των ΑΠΕ λέγοντας πως σε λίγες μέρες θα υπάρχουν ανακοινώσεις για συμφωνία με ξένο όμιλο, με τον οποίο θα πραγματοποιήσουν από κοινού επενδύσεις πλωτών αιολικών πάρκων στις ελληνικές θάλασσες.

Ο κ. Μπενρουμπή, μίλησε επίσης και για τα υπόλοιπα σχέδια της εισηγμένης στις ΑΠΕ, υπογραμμίζοντας πως θα αναπτύξει άλλα 300 MW έργα αιολικών, ενώ αναφέρθηκε και στην εκκίνηση του μεγάλου επενδυτικού σχεδίου για την κατασκευή φωτοβολταϊκών 1,48 GW και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας συνολικής ισχύος 1,1 GW.

Το στέλεχος της Mytilineos αναφέρθηκε και στο νέο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 826 MW που βρίσκεται στην τελική φάση της κατασκευής, σημειώνοντας πως η εταιρία πιστεύει στην ασφάλεια δικαίου και αναμένει την υλοποίηση της δέσμευσης της πολιτείας για τη θέσπιση μηχανισμού αποζημίωσης ισχύος.

Στο ίδιο πάνελ με τον κ. Μπενρουμπή συμμετείχε και ο επικεφαλής του ενεργειακού τομέα του ομίλου Κοπελούζου Ανδρέας Διαμαντόπουλος. Ο κ. Διαμαντόπουλος μίλησε για την αδειοδοτημένη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο στην Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με τον ίδιο η τελική επενδυτική απόφαση θα ληφθεί τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, ενώ σημείωσε και τη μικρή συμμετοχή στο μετοχικό σχήμα της εταιρίας ηλεκτρισμού της Βόρειας Μακεδονίας.

Τέλος ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Αθανάσιος Δαγούμας αναφερόμενος στο target model σημείωσε ότι τον επόμενο μήνα θα είναι έτοιμος οδικός χάρτης με τις επόμενες μεταρρυθμιστικές κινήσεις ώστε να είναι ενήμερη η αγορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης