Κρατούν ή και διευρύνουν τις απώλειες τους τα αμερικανικά futures μετά το σοκ της μεγαλύτερης από την αναμενόμενη αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, παραπέμποντας σε μια ακόμη αρνητική συνεδρίαση για τη Wall Street.

Συγκεκριμένα τα futures του S&P 500 χάνουν 0,32%, τα futures του Dow υποχωρούν κατά 0,30% και τα futures του Nasdaq πέφτουν κατά 0,46%.

Την ίδια ώρα το δολάρια κερδίζει έδαφος με το δείκτη δολαρίου να ανεβαίνει κατά 0,35% στα 90,531, καλύπτοντας το έδαφος που είχε χάσει τις προηγούμενες ημέρες, ενώ και οι αποδόσεις του δεκαετούς κινούνται ανοδικά.

Η εκτίναξη του πληθωρισμού αναζωπυρώνει τη συζήτηση για το κατά πόσο η Fed θα πιεστεί να προχωρήσει ταχύτερα σε σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής, παρά τις μέχρι τώρα αντίθετες διαβεβαιώσεις της.

To τοπίο στις ΗΠΑ περιπλέκεται εξάλλου και από το συνεχιζόμενο τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τον ανεφοδιασμό καυσίμων στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής ακτής και τον αμερικανικό νότο, καθώς το δίκτυο αγωγών της Colonial παραμένει «κάτω» από την Παρασκευή και δεν αναμένεται αποκατάσταση του πριν το Σαββατοκύριακο.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι τιμές της βενζίνης στις ΗΠΑ φλερτάρουν τα 3 δολάρια το βαρέλι, ενώ και η διεθνής τιμή του πετρελαίου παραμένει σταθερά πάνω από το όριο των 65 δολαρίων το βαρέλι. Την ίδια ώρα και τα εμπορεύματα διατηρούν τα κέρδη τους με χαλκό και σιδηρομετάλλευμα να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ, στα 10.454 δολάρια ανά τόνο ο χαλκός (τρίμηνα συμβόλαια) και στα 251,29 δολάρια το σιδηρομετάλλευμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές