Προς τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση με απώλειες οδεύει η Wall Street, αν λάβουμε υπόψη το «σήμα» που δίνουν τα futures. Άλλωστε, η αγορά δεν δείχνει να έχει ηρεμήσει από το… σοκ που της επεφύλασσαν τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Συγκεκριμένα, τα futures του S&P 500 κινούνται χαμηλότερα κατά 0,1%, τα futures του Dow Jones υποχωρούν κατά 0,4% και στα ίδια επίπεδα απωλειών κυμαίνονται και τα futures του Nasdaq.

Θυμίζουμε πως χθες η Wall Street έκλεισε με βαριές απώλειες, με τους δείκτες S&P και Dow να καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση τους από τον περασμένο Οκτώβριο.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε σαν αποτέλεσμα των αρνητικών στοιχείων που ανακοίνωσαν οι αρχές για τα επίπεδα του πληθωρισμού στον Απρίλιο. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε πολύ πάνω από το αναμενόμενο στο 4,2% σε σχέση με το 2,6% του Μαρτίου και πολύ πάνω από τις προβλέψεις του 3,6%, «αγγίζοντας» το υψηλότερο σημείο του εδώ και σχεδόν 13 χρόνια.

Η εξέλιξη αυτή φούντωσε την ανησυχία στην αγορά πως η Fed θα αναγκαστεί να προχωρήσει πιο σύντομα από το αναμενόμενο σε σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής και περικοπή των μέτρων στήριξης. Και πάρα την πληθώρα των καθησυχαστικών δηλώσεων, τις τελευταίες ημέρες, από αξιωματούχους της Fed, η αμερικανική αγορά και όχι μόνο δεν έχει ηρεμήσει.

Την ίδια ώρα το sell off συνεχίζεται και στην αγορά ομολόγων με τις αποδόσεις του δεκαετούς να αυξάνονται στο 1,702% από 1,693 χθες, στο υψηλότερο σημείο τους εδώ και ένα μήνα. Αντιστοίχως και το αμερικανικό νόμισμα συνεχίζει να κινείται ανοδικά, με το δείκτη δολαρίου (σε σύγκριση με έξι άλλα νομίσματα) να φτάνει τα 90,775, στο υψηλότερο σημείο του για την εβδομάδα.

Το όλο κλίμα έχει επηρεάσει και τις αγορές των commodities, με τα futures του Brent να χάνουν 2,5% στα 67,58 δολάρια το βαρέλι. Προς την κατεύθυνση της μείωσης των τιμών του πετρελαίου συμβάλει και η προοπτική το δίκτυο της Colonial Pipeline να ξεκινήσει να λειτουργεί και πάλι, έστω και μερικώς μέσα στην ημέρα, μειώνοντας την πίεση που έχει συσσωρευτεί στην αμερικανική αγορά καυσίμων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές