Την εκτροπή προς άλλα αεροδρόμια όλων των πτήσεων με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ μέχρι νεοτέρας, ανακοίνωσαν σήμερα οι ισραηλινές αρχές, καθώς εδώ και ημέρες εκτοξεύονται ρουκέτες από τη Γάζα.

Διευκρίνισαν ότι τα αεροπλάνα θα κατευθύνονται στο αεροδρόμιο Ραμόν, κοντά στην Εϊλάτ, στο νότιο Ισραήλ, και πρόσθεσαν ότι η απόφαση αυτή δεν αφορά προς το παρόν τις πτήσεις που αναχωρούν από το Μπεν Γκουριόν.

Την Τρίτη το βράδυ οι αρχές του Ισραήλ είχαν αναστείλει προσωρινά όλη την εναέρια κυκλοφορία από και προς το Μπεν Γκουριόν εξαιτίας των πολλών ρουκετών που εκτοξεύονταν από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Τελ Αβίβ.

Από το βράδυ της Δευτέρας, όταν κλιμακώθηκε η ένταση μεταξύ της Χαμάς, που ελέγχει τη Γάζα, και του Ισραήλ, έχουν εκτοξευθεί περίπου 1.500 ρουκέτες εναντίον του εβραϊκού κράτους, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του ισραηλινού στρατού.

Στο Ισραήλ επτά άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ανάμεσά τους ένα παιδί έξι ετών και ένας στρατιώτης.

Ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει τη Γάζα ακατάπαυστα, με τα αεροπορικά πλήγματα να συνεχίζονται νωρίς σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τον απολογισμό του παλαιστινικού υπουργείου Υγείας, 67 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, ανάμεσά τους 17 παιδιά, και 400 έχουν τραυματιστεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης