Την «ανάκαμψη του αιώνα» στα ταξίδια προέβλεψε ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb καθώς η εταιρεία βραχυχρόνιας μίσθωσης ανακοίνωσε ενθαρρυντικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, ενδεικτικά μιας ισχυρής ανάκαμψης στην αγορά διακοπών στις ΗΠΑ.

Ο τριμηνιαίος κύκλος εργασιών της Airbnb ανήλθε σε 887 εκατ. δολάρια, 5% ψηλότερα από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, καθώς οι επισκέπτες πλήρωσαν υψηλότερα ποσά για μισθώματα μεγαλύτερων ακινήτων. Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street για τζίρο 721 εκατ δολαρίων στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου.

Ο αριθμός των κρατήσεων -64,4 εκατομμύρια- ήταν 13% πάνω από το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, ενώ το μέσο ημερήσιο μισθωτήριο ήταν 160 δολάρια, 35% πάνω σε ετήσια σύγκριση.

«Περιμένουμε ότι τα ταξίδια θα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με το παρελθόν. Οι άνθρωποι ανακαλύπτουν ότι δεν χρειάζεται να είναι δεμένοι σε μια τοποθεσία για να ζουν και να εργάζονται,» δήλωσε ο Μπράϊαν Τσέσκι, CEO της εταιρείας, σχολιάζοντας τα όσα είπαν αξιωματούχοι υγείας των ΗΠΑ για το γεγονός ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι δεν χρειάζεται να φορούν μάσκες στις περισσότερες τοποθεσίες.

Η μικτή λογιστική αξία ανήλθε σε 10,3 δις δολάρια, 52% πάνω από την ίδια περίοδο του 2020, όταν η πανδημία άρχισε να επηρεάζει τα ταξίδια και 3% ψηλότερα από το 2019. Η αγορά περίμενε τη μικτή λογιστική αξία να διαμορφωθεί στα 7,87 δις δολάρια.

Η Airbnb απέδωσε την αύξηση στη στροφή των πελατών προς πιο ακριβές κρατήσεις: περισσότερα ταξίδια από οικογένειες, περισσότερες κρατήσεις για ολόκληρα σπίτια και περισσότεροι περιορισμοί εκτός πόλεων. Η προσφορά ενεργών καταλόγων παρέμεινε στάσιμη στο τέταρτο τρίμηνο του 2020. Παρότι ο τζίρος ξεπέρασε τις προσδοκίες, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρή ζημία 1,8 δις δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο, σημαντικά περισσότερο από τις εκτιμήσεις της Wall Street για ζημία 680 εκατ. δολαρίων. Η Airbnb απέδωσε τις υψηλότερες ζημιές σε έκτακτες επιβαρύνσεις και τόνισε ότι εξαιρουμένων αυτών των επιβαρύνσεων, τα προσαρμοσμένα λειτουργικά αποτελέσματα Ebitda ήτ;αν -59 εκατομμύρια δολάρια, καλύτερα των προσδοκιών της αγοράς.

Η εταιρεία εκτιμά ότι οι κρατήσεις στο δεύτερο τρίμηνο θα είναι σημαντικά υψηλότερες σε σχέση με το 2020 δεδομένου του ισχυρού αντίκτυπου που είχε η πανδημία πέρυσι, ενώ επισήμανε ότι οι αυξημένες τιμές θα διατηρηθούν. Ο Τσέσκι προειδοποίησε, ωστόσο, ότι οι δραστηριότητες της εταιρείας εκτός ΗΠΑ ήταν λιγότερο προβλέψιμες καθώς η ανάκαμψη στην Ευρώπη εξαρτάται από την αυστηρότητα και τη διάρκεια των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή