H αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta Airlines απαιτεί από τους νέους υπαλλήλους που θα προσλάβει να έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19, καθιστώντας την έτσι μια από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες που εκδίδουν τέτοια «διαταγή».

«Κάθε άτομο που θα προσληφθεί στην Delta στο μέλλον θα δώσουμε εντολή να έχει πρώτα εμβολιαστεί και στη συνέχεια να προσληφθεί στην εταιρεία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Εντ Μπαστιάν στο CNN.

Ο Μπαστιάν είπε ότι θα «ενθαρρύνει έντονα» τους υπάρχοντες 75.000 υπαλλήλους της Delta να κάνουν το εμβόλιο και να τους βοηθήσουν «να κατανοήσουν τον κίνδυνο να μην εμβολιαστούν». Εκείνοι που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν ενδέχεται να αντιμετωπίσουν περιορισμούς, όπως η μη εκτέλεση διεθνών πτήσεων, πρόσθεσε.

Περισσότερο από το 60% του υφιστάμενου προσωπικού της αεροπορικής εταιρείας είχε τουλάχιστον κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και αναμένεται ότι περίπου το 80% των εργαζομένων θα εμβολιαστούν πλήρως, είπε.

Η εταιρεία με έδρα την Ατλάντα δημιούργησε ένα κέντρο εμβολιασμού τον Φεβρουάριο στο μουσείο της κοντά στο αεροδρόμιο. Εκτός από τους υπαλλήλους της Delta, για εμβολιασμό έχουν προσέλθει οι φίλοι, οι οικογένειές τους και τα παιδιά που πληρούσαν τους όρους εμβολιασμού. Ο CEO της Delta είπε ότι η εταιρεία χορηγεί περίπου 5.000 εμβόλια την ημέρα.

Η ανακοίνωση έρχεται μία ημέρα αφότου τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμωδών Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ εξέδωσε νέα οδηγία με βάση την οποία, 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, οι Αμερικανοί πολίτες μπορούν να μην κάνουν χρήση μάσκας στις περισσότερες των περιστάσεων, μολονότι σε νοσοκομεία, αεροδρόμια και αεροσκάφη, η μάσκα θα είναι και πάλι απαραίτητη.

Η νέα πολιτική της Delta θα ισχύει από τις 17 Μαΐου και θα επιτρέπονται εξαιρέσεις, οι οποίες θα συνδέονται με ιατρικούς λόγους. Υπάλληλοι οι οποίοι δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να αποκλείονται από διεθνείς πτήσεις.

Η American Airlines Group δεν έχει καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό, ωστόσο παρέχει μία επιπλέον ημέρα άδειας το 2022 και 50 δολάρια επιπλέον αμοιβή σε όποιον υπάλληλό της εμβολιαστεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή