Τον κίνδυνο να μην αποζημιωθούν προκαταβολικά για τα κουρεμένα έως 100% ενοίκια του Απριλίου αλλά και να επιστρέψουν στο κράτος τα χρήματα που έλαβαν για τον Μάρτιο αντιμετωπίζουν όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν σπεύσουν μέχρι τα μεσάνυχτα να υποβάλουν στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ τη δήλωση για τα μειωμένα ενοίκια του Μαρτίου.

Ο χρόνος τελειώνει για τους ιδιοκτήτες ακινήτων και αρχίζει ο αγώνας δρόμου για την ΑΑΔΕ η οποία θα πρέπει να «τρέξει» ελέγχους και διασταυρώσεις στις δηλώσεις Covid Μαρτίου για να προλάβει μέχρι τα τέλη Μαΐου να πληρώσει τους δικαιούχους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι για έναν ακόμη μήνα είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται.

Οι φορολογούμενοι που εκμισθώνουν ακίνητα και δεν εισπράττουν καθόλου ενοίκια ή εισπράττουν μειωμένα κατά 40% θα πρέπει να υποβάλουν μέχρι σήμερα Παρασκευή τη δήλωση Covid για τα μειωμένα μισθώματα του Μαρτίου προκειμένου:

Να αποζημιωθούν προκαταβολικά για τα κουρεμένα ενοίκια του Απριλίου.

Οι αποζημιώσεις, όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών θα καταβληθούν στα τέλη του μήνα με βάση τις δηλώσεις Covid για τον μήνα Μάρτιο 2021 οι οποίες θα πρέπει να υποβληθούν στη σχετική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, μέχρι σήμερα 14 Μαΐου 2021. Επιπλέον, πρέπει να πληρούνται και οι εξής προϋποθέσεις:

– Οι μισθώσεις να φαίνονται ενεργές στο σύστημα Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης της ΑΑΔΕ.

– Ο εκμισθωτής-νομικό πρόσωπο να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.

– Ο μισθωτής-επιχείρηση να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.

– Ο μισθωτής-εργαζόμενος να τελεί σε αναστολή σύμβασης εργασίας για τον Απρίλιο.

– Να πληρούνται οι λοιπές νόμιμες προϋποθέσεις (π.χ. ο μισθωτής να είναι πληττόμενη επιχείρηση ή εργαζόμενος σε αναστολή εργασίας).

Να μην χάσουν την αποζημίωση που έλαβαν προκαταβολικά τον Απρίλιο για τα κουρεμένα ενοίκια Μαρτίου η οποία πληρώθηκε μαζί με την αποζημίωση για τα ενοίκια του Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών όσοι δεν υποβάλουν δήλωση Covid για το Μάρτιο θα κληθούν να επιστρέψουν στο κράτος την αποζημίωση που έλαβαν.

Να σημειωθεί ότι το μέτρο των μηδενικών ενοικίων συνεχίζεται και τον Μάιο για τις κλειστές επιχειρήσεις και για συγκεκριμένους κλάδους που πλήττονται από την πανδημία. Συγκεκριμένα, απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή ενοικίου οι επιχειρήσεις των κλάδων του λιανεμπορίου, της εστίασης, του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, των μεταφορών καθώς και για τα γυμναστήρια, τους παιδότοπους. Τα μειωμένα κατά 40% μισθώματα ισχύουν μόνο για τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή εργασίας.

Μηδενικά ενοίκια αναμένει η αγορά και τον Ιούνιο για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές αλλά και για αυτές που θα ανοίξουν τελευταίες εντός του μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα