Delphi Forum – Γιάννης Ρέτσος: Αναμένουμε 7 πτήσεις καθημερινά από τις ΗΠΑ στην Αθήνα

Αισιόδοξος δήλωσε ο κ. Ρέτσος, σήμερα σε μία ημέρα «ορόσημο» για τον ελληνικό τουρισμό, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.  «Η ημερομηνία είναι συμβολική, έπρεπε να τεθεί, ωστόσο οι ροές αναμένονται από τα τέλη Ιουνίου και μετά», διευκρίνισε.

Delphi Forum – Γιάννης Ρέτσος: Αναμένουμε 7 πτήσεις καθημερινά από τις ΗΠΑ στην Αθήνα

O πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος  και ο δημοσιογράφος Ηλίας Μπέλος, συνομίλησαν για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού στο πλαίσιο του Delphi Forum.

Αισιόδοξος δήλωσε ο κ. Ρέτσος, σήμερα σε μία ημέρα «ορόσημο» για τον ελληνικό τουρισμό, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.  «Η ημερομηνία είναι συμβολική, έπρεπε να τεθεί, ωστόσο οι ροές αναμένονται από τα τέλη Ιουνίου και μετά», διευκρίνισε.

«Υπάρχει μεγάλη αγωνία και κρυφός ενθουσιασμός στον χώρο του τουρισμού ότι τα πράγματα θα πάνε καλά.  Οι εκτιμήσεις στον κλάδο ήταν πάντα παρακινδυνευμένες και σε αυτή τη συγκυρία ακόμη περισσότερο.  Ωστόσο είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε τον στόχο να ανακτήσουμε μέρος των εσόδων σε σχέση με το 2019.  Νομίζω μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουμε μία καλύτερη εικόνα.  Ο κόσμος όμως έχει κουραστεί και θα προγραμματίσει ταξίδια».

Το πιο ρεαλιστικό σενάριο για τον κ. Ρέτσο είναι ο στόχος του 40%, αρκεί να μην υπάρξει πισωγύρισμα με την πανδημία. «Αν δεν υπάρξει κάτι απρόβλεπτο, τότε θα έχουμε και ένα καλό φθινόπωρο», είπε.

Η τουριστική κίνηση αναμένεται να ξεκινήσει από τα τέλη Ιουνίου-αρχές Ιουλίου.  «Έχουμε κρατήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία, ενώ αυτή τη στιγμή έχουμε κινητικότητα από Γαλλία και Ισραήλ – αν και εκεί με τις πρόσφατες συρράξεις ίσως έχουμε κάποιες εξελίξεις.  Η θετική εισήγηση του CDC των ΗΠΑ έχει αυξήσει τη ζήτηση από την Αμερική, αν και οι κρατήσεις δεν είναι εγγυημένες, καθώς δεν υπάρχουν ακυρωτικά.  Περιμένουμε 7 πτήσεις καθημερινά από τις ΗΠΑ στην Αθήνα, νούμερο αυξημένο σε σχέση με το 2019».

Η Ρωσία παραμένει ένα τεράστιο ερωτηματικό καθώς, ενώ υπάρχει μεγάλη βούληση από Ρώσους ταξιδιώτες, η ρωσική κυβέρνηση κωλυσιεργεί να δώσει πρόγραμμα επανέναρξης ταξιδιών, κάτι που εντάσσεται στο γενικότερο γεωπολιτικό παιχνίδι Ευρώπης-Ρωσίας, συμπλήρωσε ο κ. Ρέτσος.

Τέλος,  είπε ότι η Ελλάδα παραμένει ένας ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου «θα αντέξουν» και δεν θα υπάρξει αφελληνισμός στον τουρισμού που πολλοί φοβούνται.  Είναι η ώρα να  προχωρήσουν γρήγορα οι επενδύσεις στον κλάδο, είτε σε νέα τουριστικά προϊόντα, είτε σε βελτίωση υποδομών, με χρήματα που θα δοθούν.  «Είναι μία ευκαιρία που τώρα πρέπει να αρπάξουμε ώστε να προχωρήσουμε στον τουρισμό της επόμενης μέρας», συμπλήρωσε.

OT Originals

Περισσότερα από Τουρισμός

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο