Εχοντας χτίσει τη μεγαλύτερη αυτοκρατορία ειδών ένδυσης στον κόσμο χωρίς τηλεοπτικές και υπαίθριες διαφημίσεις, ο ιδιοκτήτης του οίκου Zara επιχειρεί να προωθήσει τα φορέματα, τα τζιν και τα σακάκια  της εταιρείας του μέσω βιντεοπαιχνιδιών.
Η ισπανική Inditex ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το Facebook και το Instagram για να αναπτύξουν από κοινού το “Pacific Game”, ένα βιντεοπαιχνίδι που σκοπό έχει να προσελκύσει τους νεαρούς καταναλωτές στα προϊόντα Pull & Bear. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της εταιρείας να ανταποκριθεί στις αλλαγές που έφερε στις καταναλωτικές συνήθειες η πανδημία και η στροφή απο τα φυσικά καταστήματα στις διαδικτυακές πωλήσεις.
Το βιντεοπαιχνίδι δεν αποσκοπεί στο να κλείσει απευθείας πώληση, αλλά να χτίσει μια σχέση με νεότερους πελάτες. Το ηλεκτρονικό εμπόριο αντιστοιχούσε στο ένα τρίτο του κύκλου εργασιών της Inditex πέρυσι και ένα μέρος των 3 δισεκατομμυρίων του τζίρου αυτού θα διατεθεί για νέες επενδύσεις που θα διασφαλίζουν ότι η ψηφιακή έκρηξη δεν θα εκτονωθεί.
Υπήρξαν αρκετές συμφωνίες στο πρόσφατο παρελθόν από εταιρείες ρούχων που θέλησαν να προωθήσουν τα προϊόντα τους μέσω βιντεοπαιχνιδιών. Ομως, τώρα η προσπάθεια αυτή κάνει ένα βήμα παραπέρα καθώς οι εταιρείες αποκτούν τα δικά τους βιντεοπαιχνίδια προκειμένου να αυξήσουν την κίνηση στις ιστοσελίδες τους, να τονώσουν το κατέβασμα εφαρμογών σε κινητά και να προσφέρουν περισσότερους διασκεδαστικούς τρόπους για τη διανομή των κωδικών προσφορών.
Το ρετρό στυλ παιχνιδιού της Pull & Bear παρουσιάζει έναν καταναλωτή που ταξιδεύει απο την Καλιφόρνια στο Τόκιο, συλλέγοντας ρούχα και αποφεύγοντας εμπόδια που παρουσιάζονται στο δρόμο του. Οι παίκτες ελέγχουν τον χαρακτήρα στρέφοντας το πρόσωπό του. Το παιχνίδι είναι προσβάσιμο απο τους λογαριασμούς της Pull & Bear στο Instagram και το Facebook και την ιστοσελίδα της εταιρείας.
Η εταιρεία πολυτελών ειδών Burberry Group Plc επίσης εγκαινίασε βιντεοπαιχνίδι στο πλαίσιο της περυσινής εκστρατείας για την προώθηση ρούχων με την Κένταλ Τζένερ ως κεντρικό πρόσωπο.
“Θα προσθέσει αυτό το έξτρα κομμάτι μαγείας στο brand ώστε να μείνει αξέχαστο στο μυαλό του κοινού,” δήλωσε ο Τιμ Κούπερ, διευθυντής της Peek & Poke, που κατασκευάζει παιχνίδια για πελάτες όπως η JD Sports Fashion Plc και η Boohoo Group Plc.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή