«Αποστολή αυτοκτονίας» η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής και CEO της ιαπωνικής διαδικτυακής εταιρείας λιανικού εμπορίου Rakuten Group, Χιρόσι Μικιτάνι, αποκάλεσε τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο «αποστολή αυτοκτονίας».

«Αποστολή αυτοκτονίας» η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

Πληθαίνουν οι φωνές επώνυμων και μη στην Ιαπωνία που ζητούν την ακύρωση της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής και CEO της ιαπωνικής διαδικτυακής εταιρείας λιανικού εμπορίου Rakuten Group, Χιρόσι Μικιτάνι, αποκάλεσε τη διεξαγωγή των αγώνων του Τόκιο «αποστολή αυτοκτονίας».

Σε δηλώσεις του στο CNN, ο Μικιτάνι, επικριτής των κυβερνητικών χειρισμών στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, είπε ότι το αθλητικό γεγονός που πρόκειται να αρχίσει σε δύο μήνες, δεν θα πρέπει να διεξαχθεί φέτος. Τα σχόλια αυτά έγιναν στον απόηχο των δηλώσεων του πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα την Παρασκευή, ο οποίος επανέλαβε ότι η Ιαπωνία μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή διοργάνωση των αγώνων.

πηγή φωτογραφίας Bloomberg

«Το γεγονός ότι έχουμε αργήσει τόσο πολύ στους εμβολιασμούς καθιστά πραγματικά επικίνδυνο να διοργανώσουμε το μεγάλο διεθνές αθλητικό γεγονός,» είπε ο Μικιτάνι για να προσθέσει: «Μοιάζει με αποστολή αυτοκτονίας.»

Η Ιαπωνία βρίσκεται αυτή την περίοδο σε καθεστώς συναγερμού που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των μεγάλων αστικών περιοχών της χώρας, σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί η εξάπλωση του ιού. Ο Σούγκα ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το μέτρο θα επεκταθεί για να καλύψει άλλες τρείς περιφέρειες.

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η κοινή γνώμη είναι αντίθετη στην ιδέα της διοργάνωσης των αγώνων, που έχουν ήδη αναβληθεί κατά ένα έτος στη διάρκεια της πανδημίας. Το ποσοστό όσων αντιδρούν στη διεξαγωγή των αγώνων σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις βρίσκεται στο 65%.

Ο αριθμός των Ιαπώνων που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση λόγω του κορωνοϊού είναι στα υψηλότερα επίπεδα από την έναρξη της πανδημίας, περίπου 1.200. Εν τω μεταξύ, μόλις το 3,2% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου, έναντι 54,1% στο Ηνωμένο Βασίλειο και 46,8% στις ΗΠΑ.

Ενώ οι περισσότεροι αθλητές αναμένεται να εμβολιαστούν πριν τους αγώνες, πολλοί άνθρωποι εξέφρασαν ανησυχία σχετικά με τον κίνδυνο που θα προκαλέσει η μετακίνηση χιλιάδων άλλων ανθρώπων στην ιαπωνική πρωτεύουσα για τη διοργάνωση που πρόκειται να αρχίσει στις 23 Ιουλίου.

Ο Σούγκα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι κινήσεις ξένων μέσων που θα καλύπτουν τους Ολυμπιακούς θα υπόκεινται σε περιορισμούς και ότι η κυβέρνηση εξετάζει την απέλαση όσων παραβιάζουν τους κανόνες.

Περισσότερα από Business of Sport

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο