Μνημόνιο συνεργασίας με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή υπέγραψε η κοινοπραξία των Pfizer/BioNTech με σκοπό τη δωρεά εμβολίων κατά του κορωνοϊού για τον εμβολιασμό των αθλητών που θα συμμετάσχουν στους φετινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, το καλοκαίρι, στο Τόκιο.

Σύμφωνα με τους όρους του μνημονίου, οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν με την ΔΟΕ προκειμένου να διαπιστωθούν οι ανάγκες σε εμβόλια για τις αντιπροσωπείες των χωρών που θα συμμετάσχουν στους αγώνες.

«Η παράδοση των πρώτων δόσεων στις συμμετέχουσες αντιπροσωπείες αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Μαΐου, όπου αυτό είναι δυνατό, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι αντιπροσωπείες των χωρών θα έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση των εμβολίων πριν την άφιξή τους στο Τόκιο», ανέφερε η κοινοπραξία σε κοινή ανακοίνωσή της

Η συμφωνία τέθηκε σε ισχύ μετά την συνάντηση της ΔΟΕ με την ιαπωνική κυβέρνηση, σε συνέχεια της προσφοράς του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, να δωρίσει εμβόλια στους αθλητές και στις αντιπροσωπείες των χωρών που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς.

«Η δωρεά των εμβολίων αποτελεί ένα ακόμη εργαλείο στην εργαλειοθήκη των μέτρων που θα βοηθήσουν στη διοργάνωση των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 με ασφάλεια για όλους τους συμμετέχοντος», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Οι δύο εταιρείες διευκρίνισαν επίσης ότι οι δόσεις που θα δωρίσουν είναι επιπρόσθετες αυτών που προβλέπουν οι συμφωνίες που έχουν υπογράψει σε διμερές επίπεδο με διάφορες χώρες παγκοσμίως, οπότε οι παραδόσεις που έχουν συμφωνηθεί δεν θα επηρεαστούν.

Θυμίζουμε πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν να διοργανωθούν πέρυσι, αλλά λόγω της πανδημίας αναβλήθηκαν για φέτος, με ημερομηνία έναρξης στις 23 Ιουλίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή