Αυξάνονται σταδιακά οι πτήσεις εξωτερικού προς το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων μετά το άνοιγμα του τουρισμού.

Αύριο Κυριακή αναμένονται 9 πτήσεις , από Ελσίνκι, Βαρσοβία, Φρανκφούρτη, Στοκχόλμη, Βερολίνο, Παρίσι και Μέμινγκεν, ενώ λίγο μετά τις 6 προσγειώθηκε πτήση από την Κοπεγχάγη που μετέφερε στα Χανιά 110 Δανούς τουρίστες.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης που βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο αεροδρόμιο των Χανίων εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη φετινή τουριστική σεζόν, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα είναι πολύ καλύτερη από την περυσινή και ότι τα μέτρα προστασίας και πρόληψης κατά της πανδημίας που έχουν ληφθεί ειδικά για τις μετακινήσεις θα λειτουργήσουν αποτελεσματικά.

Η επίσκεψη του ΓΓ του ΕΟΤ στο αεροδρόμιο Χανίων έγινε προκειμένου να δει από κοντά το επίπεδο προετοιμασίας του αερολιμένα με το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού.
Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του και για τον τουρισμό κρουαζιέρας επισημαίνοντας ότι θα τονώσει την τουριστική κίνηση στα σημεία προορισμού, όπως είναι και τα Χανιά.

Όπως ανέφερε, «ξεκινάει σιγά – σιγά και η κρουαζιέρα. Με πρωτόκολλα υγειονομικά , πολύ προσεκτικά τηρώντας τα μέτρα, αλλά πάντα , με το καλό προϊόν της χώρας μας το οποίο αναβαθμίζομαι ώστε να φθάσουμε στο αφήγημα της επόμενης μέρας του ελληνικού τουρισμού, γιατί μετά την πανδημία τα πάντα θα αλλάξουν στον τουρισμό».

Μέσα στο επόμενο τετραήμερο εκτιμάται ότι θα έχουν φτάσει στην Κρήτη οι πρώτοι 10.000 επισκέπτες από χώρες όπως Γερμανία, Πολωνία, Τσεχία, Ελβετία, Γαλλία και Βέλγιο.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός