Σε προχωρημένες συνομιλίες για τη συγχώνευση του μιντιακού της κλάδου με το Discovery Inc. φαίνεται να βρίσκεται η AT&T, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg. Αν και τα στοιχεία για τη δομή της συμφωνίας είναι περιορισμένα, το βέβαιο είναι πως εφόσον το deal «κλείσει» θα δημιουργήσει ένα νέο γίγαντα στο χώρο της ψυχαγωγίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αν όλα πάνε καλά, η συμφωνία δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα δημιουργώντας έναν νέο ικανό ανταγωνιστή απέναντι στο Netflix και την Wall Disney.

Συνάμα θα σηματοδοτήσει μια ριζική μεταστροφή στη στρατηγική της AT&T, που ξόδεψε χρόνια για να «χτίσει» έναν πολυσχιδή όμιλο με περιουσιακά στοιχεία στον ευρύτερο χώρο των τηλεπικοινωνιών και των media με πιο προβεβλημένη την εξαγορά της Time Warner, το 2018. Όμως, όπως φάνηκε και από την περίπτωση έτερων τηλεπικοινωνιακών ομίλων, όπως η Verizon Communications, που θέλησαν να επεκταθούν στα Media, η κίνηση αυτή δεν τους… βγήκε, οπότε ανέκοψαν πρύμναν! Μάλιστα, όπως και η Verison, η ΑΤ&Τ θα στραφεί πλέον στην ανάπτυξη του δικτύου 5G, επενδύοντας τα χρήματα που θα αποκομίσει στον συγκεκριμένο τομέα.

Σημειώνουμε πως μέσω της Time Warner, η AT&T ελέγχει το CNN, το ΗΒΟ, το Cartoon Network, το TBS, το ΤΝΤ και βέβαια τα στούντιο Warner Bros. Αντιστοίχως ο όμιλος του Discovery ελέγχει δίκτυα όπως το HGTV, το Food Network, το Travel Channel, το Animal Planet και βέβαια το ομώνυμο κανάλι. Μάλιστα, υπό τη διοίκηση του Ντέιβιντ Ζάσλαβ, το Discovery συνέχισε να επεκτείνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, ανεβάζοντας την αξία του Ομίλου στα 24 δισ. δολάρια.

Ο συνδυασμός όλων αυτών των καναλιών και των προγραμμάτων θα δημιουργήσει μια νέα πλατφόρμα λίαν ικανή να ανταγωνιστεί τις streaming υπηρεσίες του Netflix, όπως βέβαια και την πάντα ισχυρή στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας Walt Disney, που δύο χρόνια πριν εξαγόρασε και όλα τα assets της 21 Century Fox έναντι 71 δισ. δολαρίων. Μάλιστα, το Disney+ που έκανε πρεμιέρα από το Νοέμβριο του 2019 έχει ήδη «χτίσει» μια ισχυρή βάση τουλάχιστον 100 εκατ. συνδρομητών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή