Ανοικτά θα είναι σήμερα και την επόμενη Κυριακή  23 Μαΐου τα καταστήματα (εμπορικά, σούπερ μάρκετ κ.ο.κ.), σύμφωνα με την υπουργική απόφαση για την άρση των περιορισμών, που δημοσιεύθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου (15/5).

Εκτός της λειτουργίας των καταστημάτων , προβλέπεται διευρυμένο ωράριο από τις 07.00 έως τις 22.30 για τα καταστήματα τροφίμων, τα οποία όμως επιτρέπεται να κάνουν κατ’ οίκον παραδόσεις (delivery) έως τη 01.00.

Για τα εμπορικά καταστήματα το ωράριο είναι επίσης διευρυμένο από τις 07.00 έως τις 21.00.

Την ίδια ώρα, ανοικτά, με ωράριο από 07.00 έως και τις 21.00, μπορούν να είναι τις δύο Κυριακές τα κομμωτήρια, καθώς και οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (μανικιούρ, πεντικιούρ κ.ο.κ.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το λιανεμπόριο λειτουργεί πλέον χωρίς ραντεβού και με εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, δηλαδή ένας πελάτης ανά 25 τετραγωνικά μέτρα, μάσκες, self test για τους εργαζομένους κ.λπ.

Οι έμποροι προσδοκούν πως η άρση των περιορισμών θα ενισχύσει την προσέλευση του κόσμου στα καταστήματά τους, η οποία ήταν έως προχθές ακόμη περιορισμένη παρά τις ενδιάμεσες εκπτώσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι την πρώτη εβδομάδα μετά το Πάσχα ο τζίρος ήταν μειωμένος κατά 60% έως 70% στα πολυκαταστήματα και στα κλειστά εμπορικά κέντρα.

Η μείωση ήταν μικρότερη στις περιφερειακές αγορές, στα ανοικτά εμπορικά κέντρα και στους ανοικτούς χώρους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα