Πανδημία: Τα νέα δεδομένα από Δευτέρα – Τι αλλάζει στα self test

Τι προβλέπει το πρόγραμμα της κυβέρνησης για σταδιακή άρση των περιορισμών

Πανδημία: Τα νέα δεδομένα από Δευτέρα – Τι αλλάζει στα self test

Μετά από μήνες περιορισμών και lockdown, άρχισε από την περασμένη Παρασκευή 14/5 η σταδιακή επιστροφή στην νέα κανονικότητα, με το άνοιγμα μια σειράς οικονομικών δραστηριοτήτων.

Οι μετακινήσεις είναι και πάλι ελεύθερες σε όλη την χώρα, το λιανικό εμπόριο λειτουργεί χωρίς click away και click in shop, ο τουρισμός άνοιξε, ενώ καταργήθηκε η αποστολή μηνύματος στους αριθμούς 13032 και 13033.

Επίσης, παρατάθηκε η κυκλοφορία έως τις 00:30 μετά τα μεσάνυχτα γεγονός που επιτρέπει στα καταστήματα εστίασης να είναι ανοιχτά έως τις 00:15.

Άνοιξαν επίσης μουσεία, καζίνο και γραφεία συνοικεσίων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση, από τη Δευτέρα 17 Μαΐου, θα επαναλειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, λίγες ημέρες αργότερα (21 Μαΐου) οι θερινοί κινηματογράφοι, στις 24/5 τα ΟΠΑΠ PLAY και στις 28/5 οι ανοιχτοί πολιτιστικοί χώροι.

Επίσης, τα γυμναστήρια, τα κέντρα αισθητικής και οι χώροι δεξιώσεων αναμένεται να ανοίξουν από τις 31 Μαΐου, οι οίκοι ανοχής από τις 7 Ιουνίου, ενώ από τον Ιούνιο προγραμματίζονται γάμοι και βαφτίσια σε εξωτερικό χώρο, με ανώτατο όριο 100 ατόμων.

Αλλαγές στα self test

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, από τη Δευτέρα 17 Μαΐου θα απαιτείται η διενέργεια self test μόνο μία φορά εβδομαδιαίως για την προσέλευση των μαθητών στις σχολικές μονάδες της χώρας. Το τεστ θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα πρωί, θα δηλώνεται το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα self test σύμφωνα με τις οδηγίες, και οι μαθητές θα φέρουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, που επιδεικνύουν στο σχολείο.

Ως προς την σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η διενέργεια self-test είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για την διενέργεια του τεστ στους μαθητές. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα, το πρώτο τεστ θα μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί.

OT Originals

Περισσότερα από Economy

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο