Πλήγμα και για τον ελληνικό τουρισμό σε ένα διάστημα που αγωνίζεται να ορθοποδήσει από τις ζημιές της πανδημίας συνιστά η απόφαση του κορυφαίου Ομίλου κρουαζιέρας Royal Caribbean να ακυρώσει την νέα κρουαζιέρα που θα «έτρεχε» από τον ερχόμενο μήνα μεταξύ Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου.

Η απόφαση της εταιρείας έχει να κάνει με τις συνεχιζόμενες ταραχές στο Ισραήλ και την αναζωπύρωση της διαμάχης με τους Παλαιστινίους που δεν δείχνει να ομαλοποιείται.

Η κρουαζιέρα που θα αποτελούσε το παρθενικό ταξίδι του νέου κρουαζιερόπλοιου του Ομίλου, του «Odyssey of the Seas» θα ξεκινούσε από το λιμάνι της Χάιφα και θα είχε σαν στόχο να εξυπηρετήσει το νέο ταξιδιωτικό διάδρομο που είχαν ανοίξει οι τρεις χώρες στο πλαίσιο της ενίσχυσης της συνεργασίας τους στον κλάδο του Τουρισμού. Και κυρίως δε, για όσους πολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Αντ’ αυτού η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα μετακινήσει το νέο «στολίδι» του στόλου της στην Καραϊβική, με το παρθενικό του ταξίδι να ξεκινά μέσα στη σεζόν από τη Φλόριντα. Αν και εξέφρασε την ελπίδα πως θα επιστρέψει σύντομα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, που αποτελεί πάντα ελκυστικός τουριστικός προορισμός.

To «Odyssey of the Seas» θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο, μήκους 347,1 μέτρων, ικανό να μεταφέρει 5.000 άτομα (4.284 ταξιδιώτες και 1.551 άτομα πλήρωμα).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή