H JPMorgan Chase & Co άνοιξε πάλι τα γραφεία για τους υπαλλήλους της στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο σχεδίου για επιστροφή όλου του προσωπικού της σε φυσική παρουσία –τουλάχιστον εκ περιτροπής- στις αρχές Ιουλίου.

Η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία συχνά δίνει τον τόνο για τον παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κλάδο, άνοιξε τα γραφεία της σε περιοχές όπως το Οχάιο, το Τέξας και η Αριζόνα στις οποίες –σε αντίθεση με τα κεντρικά στη Ν.Υόρκη- τα γραφεία είχαν κλείσει μερικώς στον απόηχο των lockdowns.

Τις τελευταίες ημέρες, ένας αυξανόμενος αριθμός πολιτειακών και ομοσπονδιακών αρχών χαλάρωσαν τους περιορισμούς της πανδημίας και όρισαν ημερομηνίες για το άνοιγμα των κτηρίων γραφείων και των επιχειρήσεων τις επόμενες εβδομάδες. Η πίεση αυτή στους εργοδότες σημαίνει ότι η απόφαση της JPMorgan θα τεθεί στο μικροσκόπιο των μεγάλων ομίλων του χρηματοπιστωτικού τομέα, που ίσως αναγκαστούν να προσαρμόσουν τα σχέδιά τους ανάλογα με τις εξελίξεις.

Προς το παρόν, η JPMorgan βρίσκεται στην κορυφή των τεσσάρων μεγάλων εμπορικών τραπεζών στις ΗΠΑ, μπροστά από τις Bank of America, Citigroup, Wells Fargo. Η Bank of America, για παράδειγμα, ανακοίνωσε στα μέσα Απριλίου ότι πιθανότατα θα διατηρήσει την μερική φυσική παρουσία στα γραφεία της μέχρι την Ημέρα Εργασίας στις αρχές Σεπτεμβρίου. Μια εξαίρεση αποτελεί η Goldman Sachs Group, η οποία σχεδιάζει την επιστροφή των υπαλλήλων της στα μέσα Ιουνίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
TikTok: Ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα πίσω από την απαγόρευσή του – Η νομική αμφισβήτηση
Διεθνή |

Η απαγόρευση του TikTok και η μεγάλη εικόνα - Το πρόβλημα των ΗΠΑ και η αντίδραση της Κίνας

Οι πηγές πληροφόρησης των Αμερικανών έχουν υποβαθμιστεί ποιοτικά - Tο πρόβλημα αναδείχθηκε ξανά με το TikTok, ωστόσο είναι κάτι που ξεπερνά κάθε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης