Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μεταβαίνει αύριο, Τρίτη 18 Μαΐου, στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη. Θα είναι ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μεταβαίνει στην περιοχή από την έναρξη της κρίσης.

«Η Ελλάδα, ως πυλώνας σταθερότητας και υπέρμαχος της προώθησης, της ασφάλειας και στην ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή, είναι ενεργή στα διπλωματικά τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή»τονίζουν διπλωματικές πηγές στο ΑΠΕ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει συναντήσεις με τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ΄, με τον Ισραηλινό ομόλογό του Gabi Ashkenazi και με τον Παλαιστίνιο ομόλογο του Riad Al-Maliki.

Επίσης, αύριο, ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεκάλεσε ο ΥΕ/ΑΕ Josep Borrell με αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή.

Tην ίδια ημέρα, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του Ayman Safadi. Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 20 Μαΐου, θα μεταβεί στο Κάιρο, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Sameh Shoukry.

Ο Υπουργός Εξωτερικών είχε νωρίτερα σήμερα συνεργασία με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει των επικείμενων επισκέψεων του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα