Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα στείλει 20 εκατομμύρια δόσεις εγκεκριμένων από τις ΗΠΑ εμβολίων κορωνοϊού σε χώρες του εξωτερικού μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Αυτές οι 20 εκατομμύρια δόσεις είναι επιπλέον των 60 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου της AstraZeneca που ο Μπάιντεν είχε ήδη δεσμευτεί να στείλει στο εξωτερικό, όπως δήλωσε η Ψάκι.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα τη συμφωνία αυτή, στις δηλώσεις του για την πανδημία σήμερα το απόγευμα.

Πολλοί σύμμαχοι των ΗΠΑ κάλεσαν τη διοίκηση Μπάιντεν να στείλει περισσότερες δόσεις εμβολίου σε άλλες χώρες, σημειώνοντας ότι η πανδημία δεν θα σταματήσει πραγματικά έως ότου τα εμβόλια διατίθενται ευρέως σε όλο τον κόσμο.

Ο Μπάιντεν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδόν οι μισοί από τους ηγέτες του κόσμου έχουν επικοινωνήσει με την κυβέρνησή του ζητώντας βοήθεια για να αποκτήσουν πρόσβαση σε περισσότερες δόσεις εμβολίων.

«Έχω κυριολεκτικά, δει διαδικτυακά σχεδόν το 40% των παγκόσμιων ηγετών που με καλούν και ρωτούν, εάν μπορούμε να τους βοηθήσουμε», είπε ο Μπάιντεν για να προσθέσει ότι «θα προσπαθήσουμε».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ισραήλ: Τελεσίγραφο Γκαντζ στον Νετανιάχου, με απειλή αποχώρησης από την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ισραήλ: Τελεσίγραφο Γκαντζ στον Νετανιάχου, με απειλή αποχώρησης από την κυβέρνηση

Ο υπουργός του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου Μπένι Γκαντζ, έθεσε τελεσίγραφο 20 ημερών στον Νετανιάχου ώστε να παρουσιάσει σχέδιο για την «επόμενη μέρα στη Γάζα»

Βενιζέλος: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μέρος του Διεθνούς Δικαίου, δεσμευτική και για τις δύο χώρες
Επικαιρότητα |

Βενιζέλος: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μέρος του Διεθνούς Δικαίου, δεσμευτική και για τις δύο χώρες

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η Συμφωνία αποτελεί το θεμέλιο της ευρωπαϊκής προοπτικής της Βόρειας Μακεδονίας και «σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαία και υποχρεωτική»