«Δραματική έκκληση» προς τη βρετανική κυβέρνηση να εντάξει στην πράσινη λίστα την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ελλάδα απευθύνει ο επικεφαλής του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Βρετανίας κι ενός εκ των μεγαλυτέρων του κόσμου, του Χίθροου, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα χαθούν 500.000 θέσεις εργασίας στον ταξιδιωτικό κλάδο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μιλώντας με αφορμή το άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα, ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου John Holland-Kaye προέτρεψε τους υπουργούς να δείξουν στη βιομηχανία και στους Βρετανούς παραθεριστές «εμπιστοσύνη».

Από σήμερα 12 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Πορτογαλίας, του Γιβραλτάρ και του Ισραήλ που πλήττεται από τις συγκρούσεις, βρίσκονται στην πράσινη ταξιδιωτική λίστα, που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους.

Όμως, χώρες που κατά παράδοση προτιμούν οι Βρετανοί όπως Ισπανία και η Ελλάδα έχουν περιληφθεί στην πορτοκαλί λίστα παρακολούθησης, αναγκάζοντας τους ταξιδιώτες να απομονωθούν για έως και 10 ημέρες κατά την επιστροφή τους.

Ο κ. Holland-Kaye προειδοποίησε ότι πολλές ταξιδιωτικές εταιρείες βρίσκονται πλέον στην κόψη του ξυραφιού, μετά από ένα χρόνο βαριών περιορισμών και ταξιδιωτικών απαγορεύσεων.

Προέτρεψε την κυβέρνηση να μεταφέρει τις ΗΠΑ και την Καραϊβική από την Amber List στην Πράσινη Λίστα ήδη από τον επόμενο μήνα.

Και είπε ότι ελπίζει ότι η Γαλλία, η Ελλάδα και η Ισπανία θα προστεθούν επίσης στην Πράσινη Λίστα πριν από την καλοκαιρινή περίοδο των διακοπών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός