Με τις τράπεζες στο τιμόνι η αγορά ξεκίνησε με άνοδο τριών μονάδων και δυνατούς ρυθμούς συναλλαγών. Στο πρώτο ημίωρο ο Γενικός Δείκτης Τιμών κερδίζει 0,52% και σταθεροποιήθηκε πάνω από τις 908 μονάδες. Η διακύμανσή του είναι σε στενό εύρος με χαμηλό την τιμή στο άνοιγμα (906,82) και ανώτερο τις 910,28, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 6 εκατ. ευρώ.

Το σημαντικό είναι πως το πλήθος των ανοδικών μετοχών έχει πλησιάσει τις 50 ενώ οι καθοδικές είναι περίπου 20. Το πλήθος δε των ανοδικών blue chip έχει ξεπεράσει τα 15 και τα πτωτικά είναι 7. Είναι σήμερα λόγω των τραπεζικών μετοχών ο FTSE25 που κερδίζει περισσότερο από την ΓΔ καθώς πέρασε στις 2204 μονάδες με κλείσιμο την προηγούμενη στις 2188.

Στην κατάταξη με βάση τα κέρδη ξεχωρίζουν από την υψηλή κεφαλαιοποίηση οι ΠΕΙΡ +1,98%, ΜΠΕΛΑ +1,8% ΕΤΕ +1,4% ΜΥΤΙΛ +1,20% και ΒΙΟ +1,14%. Στον αντίποδα με πτώση συναντάμε τις ΓΕΚΤΕΡΝΑ -1,19% και ΕΧΑΕ -1,17% με απώλειες άνω του -1%.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχώρισαν οι ΙΝΚΑΤ +4,65% ΠΛΑΙΣ +1,9% ΑΤΤ +1,5% ΚΡΙ +1,3%. Με σημαντικές απώλειες στη μεσαία κεφαλαιοποίηση έχουμε τις ΜΙΓ -3,74% και ΑΒΑΞ -1,53%.

Η σύγκριση με την εικόνα του κλεισίματος της Δευτέρας υπογραμμίζει τη διάθεση κάλυψης των απωλειών της προηγούμενης συνόδου με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σιγουριά για τη διατήρηση των ανοδικών τόνων από την έναρξη. Αφού η κατεύθυνση του αγοραστικού ενδιαφέροντος είναι στοχευμένη και μάλλον αντιστοιχεί σε κινήσεις τακτικής με στόχο τη συσσώρευση. Μια αντίστοιχη εικόνα απέκτησαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με πλάγια κίνηση σε επίπεδα που αντιστοιχούν σε μεταβολές της τάξης του +0,5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες