Μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία μπορούν να απολαύσουν όλοι όσοι θέλουν να συνδυάσουν το κυνήγι με την καλλιέργεια της τρούφας. Έτσι, μετά τη χαλάρωση των μέτρων, ήρθε και ο καιρός για… κυνήγι τρούφας. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών μετά το άνοιγμα των μουσείων την περασμένη εβδομάδα, ξεκίνησε τη διοργάνωση κυνηγιού τρούφας, με το πρώτο να πραγματοποιείται αυτή την Κυριακή 23 Μαΐου.

Ο τρουφοκυνηγός με τα εκπαιδευμένα σκυλιά του περιμένει τους επισκέπτες  – συμμετέχοντες στα δάση των Μετεώρων, για να αναζητήσουν όλοι  μαζί τον πολύτιμο αυτό καρπό της φύσης, που «κρύβεται» μέσα στο έδαφος και τον ανακαλύπτουν τα σκυλιά.

Μαζί με τον τρουφοκυνηγό θα βρίσκεται και ένας εξαιρετικός σεφ, ο οποίος θα ετοιμάσει για όλους μία μοναδική τρουφομακαρονάδα αξιοποιώντας τις τρούφες που θα έχουν μόλις συλλεχθεί. Μέχρι όμως  να ετοιμαστεί η μακαρονάδα, θα υπάρχουν μανιταρομεζέδες του Μoυσείου συνοδευμένοι από ένα τοπικό κρασί.

Τελειώνοντας το φαγοπότι στο δάσος, οι υπεύθυνοι του Μουσείου θα οδηγήσουν τους συμμετέχοντες σ’ αυτό, όπου θα ξεναγηθούν και θα γνωρίσουν τα κορυφαία εδώδιμα και θεραπευτικά μανιτάρια που παρουσιάζονται στην καινούρια του πτέρυγα. Παράλληλα, οι συμμετέχοντας θα μπορούν να προμηθευτούν και προϊόντα μανιταριών και τρούφας, από εβδομήντα (!) διαφορετικά είδη που το Mουσείο έχει δημιουργήσει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO