Ταϊβάν, Μεξικό και Κόστα Ρίκα είναι τα καλύτερα μέρη για να ζήσει και να εργαστεί κανείς στο εξωτερικό για το 2021, με βάση το κόστος διαβίωσης, την ευκολία εγκατάστασης και συνολικά την ποιότητα ζωής που προσφέρουν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται μόλις στην 34η θέση σε σύνολο 59, κυρίως εξαιτίας του πως βλέπουν οι ομογενείς την ποιότητα ζωής στην Αμερική, σύμφωνα με έρευνα της InterNations, δικτύου ομογενών με έδρα το Μόναχο που αριθμεί περίπου 4 εκατομμύρια μέλη. Η έρευνα, που έγινε σε δείγμα 12.420 ομογενών, έδειξε ότι η Ταϊβάν παρέμεινε στην κορυφή των προτιμήσεων για τρίτη διαδοχική χρονιά. Οι ομογενείς εκτίμησαν το σύστημα υγείας της Ταϊβάν, με ποσοστό 96% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ευχαριστημένοι με την ποιότητα της περίθαλψης, έναντι 71% παγκοσμίως. Οι ομογενείς επίσης ανέφεραν πως ήταν περισσότερο ικανοποιημένοι με την ασφάλεια εργασίας στην Ταϊβάν και την κατάσταση της εγχώριας οικονομίας απ΄ ότι οι ομότιμοί τους σε άλλες περιοχές.

Ξεχωριστή σημασία στον τομέα περίθαλψης

Η υγεία, φυσικά, είχε ιδιαίτερη σημασία για τους ομογενείς το 2021. Η InterNations μέτρησε τον ρόλο που διαδραμάτισε ο κορωνοϊός στις ζωές των ομογενών, όμως τα ευρήματα δεν έχουν επηρεάσει συνολικά τις κατατάξεις. Παγκοσμίως, το 45% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η πανδημία επηρέασε κάπως το διάστημα που έζησαν στο εξωτερικό, ή τα σχέδιά τους να φύγουν στο εξωτερικό.

Οι ομογενείς επέλεξαν το Μεξικό και την Κόστα Ρίκα στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα. Οι δύο αυτές χώρες πήραν υψηλή βαθμολογία για την ευκολία εγκατάστασης. Το Κουβέϊτ, η Ρωσία και η Ιαπωνία, αντίθετα, είχαν χαμηλή βαθμολογία σ’ αυτή την κατηγορία. Στο Κουβέϊτ, το 46% των ομογενών δήλωσαν ότι δεν ένιωσαν οικεία στην τοπική κουλτούρα και το 51% είχαν δυσκολία να βρουν νέους φίλους. Και στη Ρωσία, το 48% των ομογενών δήλωσε ότι ήταν δύσκολο να ζει στη χώρα χωρίς να μιλά ρωσικά.

Περίπου το 85% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ήταν εύκολη η εγκατάσταση στη Μεξικό, ενώ το 91% περιέγραψε τον πληθυσμό της Κόστα Ρίκα ως «γενικά φιλικό». Τέσσερις στους πέντε ομογενείς στο Μεξικό δήλωσαν ότι ήταν ικανοποιημένοι με την οικονομική τους κατάσταση, ενώ το 84% των ομογενών στην Κόστα Ρίκα δήλωσε ότι το διαθέσιμο εισόδημά τους «ήταν αρκετό αλλά όχι αρκετό» για να καλύψει όλα τα έξοδά τους.

Το Κουβέιτ, η Ιταλία και η Νότια Αφρική βρέθηκαν στις τελευταίες θέσεις της λίστας. Το Κουβέιτ μάλιστα παρέμεινε εκεί για έβδομη φορά τα τελευταία 8 χρόνια. Ορισμένοι ομογενείς επισήμαναν την έλλειψη επιλογών στον ελεύθερο χρόνο τους. Στην Ιταλία, το 30% δήλωσε ότι ήταν δυσαρεστημένο με την οικονομική τους κατάσταση, ενώ στη Νότια Αφρική χαμηλούς βαθμούς πήραν η ασφάλεια εργασίας και η ικανοποίηση με την κατάσταση της τοπικής οικονομίας.

Χαμηλά στην κατάταξη οι ΗΠΑ 

Οι ΗΠΑ, που συχνά δεν παίρνουν καλούς βαθμούς σε τέτοιες έρευνες, πήραν χαμηλή βαθμολογία στην ποιότητα ζωής και στο κόστος διαβίωσης, ενώ ομογενείς έκαναν αρνητικά σχόλια για κάποια στοιχεία του συστήματος υγείας. Στο Μπαχρέιν και τη Σιγκαπούρη, το 75% και 74% των ομογενών, αντίστοιχα, δήλωσαν ότι βασίστηκαν στα κρατικά κανάλια για πληροφορίες σχετικά με τον κορονοϊό, ενώ στη Νέα Ζηλανδία το 69% βασίστηκε σε τοπικά νέα, όπως το 65% στην Αυστραλία και το 60% στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ομογενείς έδωσαν υψηλή βαθμολογία στη Νέα Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία για τις επίσημες ανακοινώσεις και τα σχετικά μέτρα με τον κορονοϊό, με τη Βραζιλία να βρίσκεται στην τελευταία θέση και την Αίγυπτο στη δεύτερη πριν το τέλος. Οι ΗΠΑ βρέθηκαν στην τελευταία 54η θέση, στην επικοινωνία για τον Covid-19.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή