Η σημερινή συντριβή της αγοράς των κρυπτονομισμάτων επιβάρυνε το ήδη αρνητικό κλίμα που επικρατούσε στις περιφερειακές ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, στις οποίες σημειώθηκαν ρευστοποίησεις τίτλων. Οι επενδυτές, αναζητώντας ένας ασφαλές καταφύγιο, στράφηκαν στα γερμανικά ομόλογα.

Ο πληθωρισμός επίσης επηρρεάζει αρνητικά τα ομόλογα, καθώς η άνοδος του υποδηλώνει και την απόσυρση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει η ΕΚΤ. Στο μέτωπο αυτό λοιπόν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη δείχνουν επιτάχυνση για τον Απρίλιο, καθώς αυξήθηκε το κόστος υπηρεσιών και ενέργειας.
Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 45 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 21 εκατ. ευρώ, μόνον, αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς έκλεισε στο 1,10% από 1,11% χθες, έναντι -0,11% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,21% από το 1,22% που έκλεισε χθες.
Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς νωρίς το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ/δολ. κυμαίνονταν στο 1,2115 δολ. από 1,222 δολ., που άνοιξε η αγορά.Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2212 δολ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές