Εντείνονται οι πιέσεις στην αμερικανική αγορά με όλους τους βασικούς δείκτες της Wall Street να ξεκινούν τη συνεδρίαση με σημαντικές απώλειες. Το στοιχείο αυτό επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις πως οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι για τη διόγκωση των πληθωριστικών πιέσεων στην αγορά και την αντίδραση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones με το… καλημέρα έχασε 400 μονάδες και αυτή την ώρα βρίσκεται στις 33.640,56 μονάδες μειωμένος κατά 420 μονάδες ή 1,23%.

Αντίστοιχες πιέσεις δέχεται και ο S&P 500, ο οποίος καταγράφει πτώση κατά 1,24% ή 53,66 μονάδες στις 4.074,88, ενώ o τεχνολογικός Nasdaq χάνει 1,41% ή 187,46 μονάδες και διαμορφώνεται στις 13.125,59 μονάδες. Μάλιστα, για τον τεχνολογικό δείκτη οι συνολικές απώλειες για το μήνα πλησιάζουν πλέον το 5%!

Το κλίμα στην αγορά παραμένει βαρύ λόγω των αρνητικών εξελίξεων στο μέτωπο του πληθωρισμού. Βέβαια εκτιμάται πως η δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, το βράδυ ώρα Ελλάδος, που θα επιβεβαιώσουν πως το συμβούλιο δεν σκοπεύει να αλλάξει ρότα ενδεχομένως να… ελαφρύνει κάπως το κλίμα. Όμως, πολλοί αναλυτές επισημαίνουν πως η συνεδρίαση της Fed έλαβε χώρα πριν την επιβεβαίωση της πολύ καλής πορείας της αμερικανικής οικονομίας αλλά και της κάθετης αύξησης στις τιμές.

Ειδικά ο τεχνολογικός κλάδος επηρεάζεται και από τους κλυδωνισμούς στην αγορά των κρυπτονομισμάτων με το sell off του bitcoin να συνεχίζεται με αποτέλεσμα το κορυφαίο κρυπτονόμισμα να έχει πέσει κάτω από τα 40.000 δολάρια για πρώτη φορά εδώ και 14 εβδομάδες (γύρω στα 36.060). Συνολικά μέσα σε ένα 24ωρο το digital νόμισμα έχει απολέσει 20% της αξίας του και σε εβδομαδιαία βάση πάνω από το 30%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]