Πάνω απο 100 εκατ. δολάρια σε προμήθειες κέρδισε η Apple Ιnc από το διαδικτυακό παιχνίδι της Epic Games «Fortnite», τα δύο χρόνια που ήταν διαθέσιμο στο App Store, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Αυτό πρόεκυψε από την κατάθεση του επικεφαλής ανάπτυξης παιχνιδιών Michael Schmid την τρίτη εβδομάδα διεξαγωγής δίκης για μονοπωλιακές πρακτικές  στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Όκλαντ, της Καλιφόρνιας.

Η Apple αφαίρεσε το παιχνίδι από το Apple Store πέρυσι, όταν η Epic τοποθέτησε το δικό της σύστημα πληρωμών μέσα στην εφαρμογή. Μετά από αυτή την κίνηση η εταιρεία που δημιούργησε το παιχνίδι προχώρησε στη μήνυση του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού για κατάχρηση εξουσίας, καθώς η Apple τους υποχρέωνε να χρησιμοποιήσουν τη δικιά της τεχνολογία πληρωμών, χρεώνοντας προμήθειες που διαμορφωνόταν από 15-30%. Η Αpple από την πλευρά της έθεσε θέμα ασφάλειας και απορρήτου όσον αφορά το σύστημα πληρωμών, ενώ είπε ότι το ύψος των προμηθείων που χρεώνει είναι στα μέτρα της αγοράς πλατφόρμων παιχνιδιών, αναφέροντας το Xbox της Microsoft Inc.

Ο Schmid κατέθεσε στο δικαστήριο ότι, προτού διαρραγεί η σχέση των δύο εταιρείων, η Apple Store είχε δαπανήσει περίπου 1 εκατ. δολάρια για την εμπορική προώθηση του παιχνιδιού. Επιπλέον, η Epic είχε κερδίσει 700 εκατ. από την iOS έκδοση του Fortnite, όπως είχε αποκαλύψει η Apple παλιότερα.

Η αποκάλυψη του ύψους των προμηθειών είναι σημαντική, καθώς η νομική ομάδα της Epic είχε πιέσει πολύ τους εκπροσώπους της Apple, θέλοντας να πληροφορηθεί αν η εταιρεία παρακολουθεί τα κέρδη από το Apple Store και είχε λάβει ως απάντηση ότι δεν τα παρακολουθεί, καθώς αντιμετώπιζε το Apple Store ως ένα χαρακτηριστικό του iPhone.

Eν τω μεταξύ τον προηγούμενο μήνα ο επικεφαλής Συμμόρφωσης της Apple Kyle Andeer κατέθεσε σε ακρόαση ενώπιον της Γερουσίας ότι η Apple δεν έγραφε αναφορά που να είναι δημόσια για τα κέρδη και τις ζημίες της εφαρμογής Apple Store. Οι δικηγόροι της Epic εξασφάλισαν έγγραφο από τα αρχεία του διευθύνοντα συμβούλου Tim Cook, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία παρακολουθούσε τα κερδη της εφαρμογής. Το έγγραφο μέχρι στιγμής παραμένει σφραγισμένο.

Ο Schmid από την πλευρά του υποστήριξε ότι αρχίσαν να παρακολουθούν ζημιές και κέρδη μόνο για το Fortnite, καθώς το είχε προτείνει η συντακτική ομάδα της εφαρμογής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή