Περικοπές στο προσωπικό της ξεκίνησε η UBS. Η ελβετική τράπεζα βρίσκεται στη φάση ενός ευρύ κύκλου περικοπών θέσεων εργασίας στα μεγαλύτερα τμήματά της ο οποίος εντάσσεται στο σχέδιο αναδιάρθρωσής της.

Στόχος του ελβετικού τραπεζικού κολοσσού είναι η εξοικονόμηση 1 δισ. δολάρια σε χρονικό ορίζοντα τριετίας.

Οι περικοπές αφορούν κυρίως τα τμήματα επενδυτικής τραπεζικής, τη μονάδα διαχείρισης πλούτου και τις μονάδες στην Ελβετία.

Ως προς τα στελέχη που θα δουν την πόρτα της εξόδου το σχέδιο προβλέπει τόσο ανώτερα στελέχη όσο και υπαλλήλους σε θέσεις junior, αναφέρουν στο πρακτορείο Bloomberg γνώστες του θέματος.

Κατά τα επόμενα τρία χρόνια, έως και 700 θέσεις εργασίας αναμένεται να περικοπούν μόνο στην Ελβετία, με το βάρος να πέφτει στην περιορισμό του εταιρικού κόστους και την κατάργηση 200 περίπου τμημάτων της τράπεζας.

Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στις περίπου 125 περικοπές που εκκρεμούν από παλαιότερο σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Ραλφ Χάμερς, κατά το πρώτο του έτος της θητείας του, εξετάζει εξονυχιστικά τα περιθώριο περιορισμού του κόστους και τις δυνατότητες ψηφιοποίησης των υπηρεσιών της τράπεζας.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των κερδών του πρώτου τριμήνου τον περασμένο μήνα, η τράπεζα ανέφερε ότι θα χρειαστεί μια σχέδιο αναδιάρθρωσης ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων που σχετίζεται με τις περικοπές του δεύτερου τριμήνου, χωρίς να δώσει όμως συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

Ωστόσο, η UBS αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η πρώτη φάση του σχεδίου περικοπής θέσεων εργασίας θα πραγματοποιηθεί κατά τον τρέχοντα μήνα, ανέφεραν οι πηγές, ενώ αναμένονται περισσότερες μειώσεις τα επόμενα τρία χρόνια καθώς η τράπεζα αναπτύσσει την ψηφιακή της στρατηγική.

Τουλάχιστον δώδεκα διευθύνοντες σύμβουλοι και κατώτεροι υπάλληλοι στις συμβουλευτικές και εμπορικές μονάδες της επενδυτικής τράπεζας έχασαν πρόσφατα τις δουλειές τους, ενώ άλλοι πέντε διευθύνοντες σύμβουλοι και αρκετοί εκτελεστικοί διευθυντές στο τμήμα διαχείρισης πλούτου, επίσης, απολύθηκαν.

Η UBS ήταν μία από τις τράπεζες που δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από την υπόθεση της Archegos Capital Management, με απώλειες ύψους 861 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή