Η Γερμανία επιβεβαίωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ σχεδιάζει να παραιτηθεί από τις κυρώσεις σε βάρος της διαχειρίστριας εταιρείας του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 που καταλήγει στην Ευρώπη, καθώς και σε βάρος του διευθύνοντα συμβούλου της Ματίας Βάρνιχ.

«Υπάρχει εκ μέρους του προέδρου παραίτηση από τις κυρώσεις σε βάρος της εταιρείας του  Nord Stream 2 και του διευθύνοντα συμβούλου της, ο οποίος είναι Γερμανός πολίτης», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 είναι ένα από τα κύρια σημεία τριβών στις σχέσεις Γερμανίας και ΗΠΑ εδώ και χρόνια. Οι ΗΠΑ φοβούνται ότι η Ευρώπη θα εξαρτάται πάρα πολύ από το ρωσικό αέριο και θέλουν να σταματήσουν το έργο με κυρώσεις.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι πρόκειται για ένα οικονομικό σχέδιο. Όμως η κριτική για τον αγωγό αυξάνεται και από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης όπως είναι η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής, οι οποίες το απορρίπτουν επίσης, καθώς βρίσκονται θεσμικά απέναντι στη Μόσχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια