Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Τζο Μπάιντεν, ο Νετανιάχου μοιάζει ανυποχώρητος καθώς δήλωσε πως είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τις επιχειρήσεις στη Γάζα.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι «εκτιμά βαθιά την υποστήριξη του Αμερικανού προέδρου», αλλά επισήμανε ότι το Ισραήλ προχωρά «για να επαναφέρει την ηρεμία και την ασφάλεια στους πολίτες της χώρας».

Το Ισραήλ ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θέτει κάποιο χρονοδιάγραμμα για τον τερματισμό των επιχειρήσεων στη Γάζα, την ώρα που πραγματοποίησε νέες αεροπορικές επιδρομές στον παλαιστινιακό θύλακα. Από την πλευρά της, η Χαμάς εξαπέλυσε νέο μπαράζ επιθέσεων με ρουκέτες.

Διαβάστε επίσης: Νετανιάχου: «Δύο δυνατότητες – Είτε τους εξοντώνουμε είτε τους αποτρέπουμε»

Η συνομιλία Μπάιντεν και Νετανιάχου

Eκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε: «Οι δύο ηγέτες μίλησαν λεπτομερώς για την κατάσταση στη Γάζα, την πρόοδο του Ισραήλ στην «υποβάθμιση των δυνατοτήτων της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών στοιχείων», καθώς και στις συνεχείς διπλωματικές προσπάθειες των ΗΠΑ και τοπικών κυβερνήσεων».

Αν και οι σύμβουλοί του τον προέτρεψαν να μη μιλήσει δημόσια για εκεχειρία, ο Μπάιντεν και οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ πίεσαν για μια κατάπαυση του πυρός στις συνομιλίες τους με τον Νετανιάχου και τους ισραηλινούς συναδέλφους τους.

Η αμερικανική πλευρά ζήτησε επίσης από τον Ισραήλ να δημοσιοποιήσει και τον λόγο που οδηγήθηκαν στον βομβαρδισμό του κτιρίου που στέγαζε τα γραφεία των Associated Press και Al Jazeera.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα