Η Pfizer ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόκειται να ξεκινήσει να παράγει βασικό συστατικό για το εμβόλιό της κατά της COVID-19 σε μονάδα στην Ιρλανδία για πρώτη φορά.

Την εξέλιξη χαιρέτισε με ανάρτηση του στο twitter o Ιρλανδός πρωθυπουργός Μίχολ Μάρτιν γράφοντας ότι πρόκειται για μια «εξαιρετική είδηση που… βάζει την Ιρλανδία στην καρδιά της μάχης της ΕΕ εναντίον της πανδημίας».

Η υφιστάμενη μονάδα της Pfizer στο Γκράντζ Κασλ στο Δουβλίνο θα παράγει «συστατικό των φαρμάκων mRNA» και η παραγωγή θα ξεκινήσει έως τα τέλη του έτους, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η οργάνωση της παραγωγής θα κοστίσει 40 εκατ. δολάρια ενώ θα απασχολούνται 75 εργαζόμενοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
«Δεδομένης της εκτεταμένης διαδικασίας μεταφοράς τεχνολογίας, της επιτόπου ανάπτυξης, την εγκατάστασης εξοπλισμού και των ρυθμιστικών εγκρίσεων που απαitούνται για τη μονάδα, αναμένουμε ότι θα ενταχθεί στο δίκτυο έως τα τέλη του 2021»

H αμερικανική φαρμακοβιομηχανία επεκτείνει την εγκατάσταση της στην Ευρώπη ώστε να αποτελέσει μέρος της παγκόσμιας παραγωγής του εμβολίου. «Από πέρυσι» δηλώνει ο αντιπρόεδρος του τμήματος παγκόσμιας προμηθειας της Pfizer Dr Paul Duffy «σε συνεργασία με την BioNTech εργαστήκαμε ακατάπαυστα για να επισπεύσουμε την ανάπτυξη, την έγκριση και την κυκλοφορία του εμβολίου κατά της COVID-19. Η εταιρεία επεκτείνει την παραγωγική ικανότητά της και τις εξωτερικές συνεργασίες, για να προσφέρει περισσότερα εμβόλια στον κόσμο και να συνεισφέρει στην εξάλειψη της πανδημίας»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα