Σε περισσότερο από 100 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η επένδυση της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer στο δεύτερο hub στη Θεσσαλονίκη, όπως είπε σήμερα ο επικεφαλής του δεύτερου hub της εταιρείας στην πόλη, Αντώνης Χατζημανωλάκης. Ο ίδιος συμπλήρωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο αμερικανικός κολοσσός «κοιτάζει» πάντα την Ελλάδα και «αν βρεθούν τα κατάλληλα κίνητρα θα προχωρήσει και σε άλλες επενδύσεις».

Ο κ. Χατζημανωλάκης, επικεφαλής του Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα «κουμπώσει» με το ψηφιακό hub, η δημιουργία του οποίου είχε προηγηθεί, αναφέρθηκε στη νέα επένδυση, με την ευκαιρία της επίσκεψης του υπουργού Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη, στον νέο χώρο, όπου πρόκειται να εγκατασταθούν και οι δύο δομές.

«Η Pfizer, με 60 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, προχωρά σε δεύτερη εμβληματική επένδυση στη Θεσσαλονίκη», επισήμανε και πρόσθεσε πως, στο πλαίσιο και της πολύ καλής συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση, οι επενδύσεις αυτές θα βοηθήσουν -μεταξύ άλλων- την Ελλάδα να αναστρέψει το brain drain και να το μετατρέψει σε brain gain».

Τα δύο hubs θα εγκατασταθούν σε τέσσερα κτήρια του εμπορικού κέντρου East Plaza, συνολικού εμβαδού 6.500 τετραγωνικών, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, στο οποίο οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και προχωρούν πυρετωδώς.

Ως προς το χρονοδιάγραμμα της «μετακόμισης» των δύο hubs στις νέες εγκαταστάσεις, ο επικεφαλής του Ψηφιακού Κέντρου, Νίκο Γκαριμπόλντι, γνωστοποίησε ότι «είναι πιθανό μετά το καλοκαίρι, τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, το πρώτο hub να μετακινηθεί στο “East Plaza” και στην αρχή του 2022 οι πρώτοι άνθρωποι να εργάζονται ήδη εκεί». Το δεύτερο hub υπολογίζεται ότι θα μετακινηθεί στον ίδιο χώρο το 2022-2023.

Ο κ. Γκαριμπόλντι εξήρε το υψηλό επίπεδο του τοπικού ανθρώπινου δυναμικού και πρόσθεσε ότι η λειτουργία του hub προσελκύει στη Θεσσαλονίκη εργαζόμενους από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Ελβετία.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης υπενθύμισε όλο το ιστορικό της έλευσης της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας ότι ενώ ο αρχικός σχεδιασμός της εταιρείας ήταν η δημιουργία 200 θέσεων εργασίας στην πόλη, αποφάσισε να διπλασιάσει αυτόν τον αριθμό, όταν διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο του τοπικού ανθρώπινου δυναμικού και στη συνέχεια να τον αυξήσει περαιτέρω, στα 700 άτομα.

«Ως υπουργός Ανάπτυξης νιώθω περήφανος που επί των ημερών μου δημιουργείται στη Θεσσαλονίκη κάτι, που θα μείνει στις επόμενες γενιές. Η παρουσία μιας εταιρείας αυτού του κύρους και του μεγέθους στη Θεσσαλονίκη, εν μέσω μάλιστα πανδημίας, καθιστά την πόλη διεθνές κέντρο στην τεχνολογία», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα