Έρευνα πραγματοποίησε σήμερα η αστυνομία της Βραζιλίας στο σπίτι του υπουργού Περιβάλλοντος Ρικάντο Σάλες, καθώς, σύμφωνα με δικαστική πηγή, φέρεται ύποπτος για συμμετοχή σε παράνομο δίκτυο εμπορίας ξυλείας με σκοπό την εξαγωγή. Οι αστυνομικές έρευνες για το κύκλωμα πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί ( τοπική ώρα ) στην Μπραζίλια και σε διάφορα σημεία της πολιτείας Σάο Πάολο.

Το ένταλμα έρευνας ενέκρινε ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Αλεξάντρε Μοράες, όπως και την άρση του τραπεζικού απορρήτου για αυτόν τον αμφιλεγόμενο υπουργό, ο οποίος έχει επικριθεί πολύ λόγω της αύξησης της αποψίλωσης του Αμαζονίου,  αφότου ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαϊχ Μπολσονάρου ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2019.Η απόφασή του δικαστή, στην οποία είχαν πρόσβαση τα πρακτορεία AFP και Reuters, κάνει λόγο για ένα «πολυεθνικό εγκληματικό δίκτυο» στο οποίο εμπλέκονται «αρχές όπως ο υπουργός Ρικάρντο Σάλες, άλλοι αξιωματούχοι και επιχειρήσεις»

Για ένα περίπου χρόνου (Αύγουστος 2019-2020)  η αποψίλωση του δάσους του Αμαζονίου αυξήθηκε κατά 9,5%, καταστράφηκε δηλαδή επιφάνεια μεγαλύτερη από την Τζαμάικα, σύμφωνα με επίσημα δεδομένα. Πρόσφατα περιβαλλοντικές οργανώσεις ανακοίνωσαν ότι το 94% της καταστροφής του δάσους είναι παράνομη, ενώ εκτιμούν ότι δεν είναι ρεαλιστική η υπόσχεση του προέδρου της Βραζιλίας να εξαλείψει αυτή τη μάστιγα.

Σήμερα η βραζιλιάνικη αστυνομία προχώρησε σε αυτή την τεράστια επιχείρηση, που συμμετέχουν 160 αστυνομικοί. Δέκα υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του υπουργείου και της υπηρεσίας προστασίας του περιβάλλοντος, Ibama, τέθηκαν σε αναστολή από τα καθήκοντά τους.

Μια ακόμα πινελιά για το ποιόν του υπουργού περιβάλλοντος Σάλες, είναι ένα περιστατικό που έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2020. Κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου κι ενώ αγνοούσε ότι τον ηχογραφούσαν  είπε ότι θέλει να χαλαρώσει τους περιβαλλοντικούς νόμους, καθώς τα ΜΜΕ της χώρας είχαν επικεντρωθεί στην πανδημία και τη διαχείρισή της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας