Το σύνθημα της επιστροφής στην κανονικότητα για όλους τους ιταλικούς οίκους έδωσε ο Όμιλος Armani ανακοινώνοντας πως επιστρέφει σε ζωντανά fashion shows από τον ερχόμενο μήνα.

Συγκεκριμένα, το πρώτο Giorgio Armani show με ζωντανό κοινό θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουνίου στο Μιλάνο, ενώ θα ακολουθήσει στις 6 Ιουλίου το show υψηλής ραπτικής του οίκου στην ιταλική πρεσβεία στο Παρίσι, στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας του Παρισιού.

Όπως ανακοινώθηκε, ο οίκος αποφάσισε να εγκαταλείψει τα virtual shows και να επιστρέψει σε shows με ζωντανό κοινό μετά τη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και τη σταδιακή άρση των απαγορευτικών μέτρων, τόσο στην Ιταλία όσο και στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης. Αν και βεβαίως η απόφαση αυτή μπορεί να ανατραπεί, αν τα δεδομένα αλλάξουν εκ νέου.

Σε κάθε περίπτωση ο οίκος Armani αναμένεται να δώσει το σύνθημα σε όλους τους οίκους μόδας της Ιταλίας και όχι μόνο, καθώς εταιρείες και κοινό αδημονούν να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Οι μεγάλες ιταλικές φίρμες του ευρύτερου κλάδου των ειδών πολυτελείας υπέστησαν σημαντική οικονομική ζημιά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι έσπευσαν να δώσουν έμφαση στις ηλεκτρονικές πωλήσεις. Μάλιστα μεγάλο μέρος του προσωπικού τους μπήκε σε αναστολή εργασίας, με αποτέλεσμα να υποστεί κάθετη πτώση των εισοδημάτων τους. Μαζί επλήγη και η ιταλική οικονομία συνολικά, δεδομένου πως η αξία του κλάδου της μόδας και των ειδών πολυτελείας ξεπερνά σε αξία τα 100 δισ. δολάρια και αναλογεί στο 1,3% του ΑΕΠ της χώρας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus