
Στις τρεις πρώτες θέσεις που περιλαμβάνονται στη λίστα των top-1000 παγκοσμίως βρίσκονται δύο καθηγητές από το ΑΠΘ (Ι. Πίτας και Γ. Καραγιαννίδης) και ένας από το ΕΚΠΑ (Δ. Γουνόπουλος) Στην τέταρτη θέση των Ελλήνων και την 1121 παγκοσμίως βρίσκεται ο καθηγητής, ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης, έρευνες και απόψεις του οποίου συστηματικά δημοσιεύονται στον ΟΤ, ενώ οι 9 προέρχονται από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.
Η κατατάξη των επιστημόνων βασίζεται σε συγκεκριμένα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν έως τις 10 Μαϊου 2021.
Πως γίνεται η αξιολόγηση
Η κατάταξη βασίζεται στον βιβλιομετρικό δείκτη h-index που επινοήθηκε το 2005, αριθμό παραπομπών από έρευνες και δημοσιεύσεις και αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων στην εξειδικευμένη βάση βιβλιογραφικών δεδομένων για την επιστήμη της πληροφορικής DBLP, που συγκεντρώθηκαν έως τις 10 Μαΐου 2021.
Αυτή η κατάταξη περιλαμβάνει όλους τους κορυφαίους επιστήμονες στην επιστήμη της πληροφορικής που σχετίζονται με Ελληνικά ΑΕΙ. Υπάρχουν συνολικά 57 Ερευνητές Καθηγητές με h-index> = 40 με 3 από αυτούς να συμπεριλαμβάνονται επίσης στην παγκόσμια κατάταξη. Το συνολικό άθροισμα των τιμών δείκτη H για κορυφαίους επιστήμονες στην Ελλάδα είναι 2840 με μέση τιμή για τον δείκτη h 49,82. Οι συνολικές δημοσιεύσεις DBLP για κορυφαίους επιστήμονες στην Ελλάδα είναι 11840 με τη μέση τιμή για τις δημοσιεύσεις DBLP να είναι 20772.
Ο υψηλότερος αριθμός επιστημόνων συνδέεται με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (9 επιστήμονες).
Να ληφθεί υπόψη ότι η χώρα που συνδέεται με έναν ερευνητή βασίζεται στο συνδεδεμένο ερευνητικό ίδρυμά τους σύμφωνα με το Google Scholar και όχι στην πραγματική εθνικότητά τους.
Δείτε εδώ την κατάταξη με τους κορυφαίους έλληνες επιστήμονες


Latest News

Tα κοινωνικά συνδηλούμενα του παροξυσμού που προκάλεσε στο Twitter η φωτογραφία γυναίκας σε ένα super market, χωρίς στηθόδεσμο
Το super market ήταν πάντα το καταναλωτικό προπύργιο της σύγχρονης κοινωνίας της αφθονίας, το σύγχρονο ισοδύναμο του «Κέρατος της Αμαλθείας».

Παραμένει στην παγκόσμια ελίτ των πανεπιστημίων το ΕΚΠΑ
Τι δείχνει η παγκόσμια ακαδημαϊκή αξιολόγηση των Πανεπιστημίων

Νέες αναθεωρήσεις για την πορεία της οικονομίας
Αύξηση του ΑΕΠ 4,2% για το 2022 βλέπει η Consensus Economics, μειώνοντας 0,2 τις προβλέψεις της από τον προηγούμενο μήνα.

Παγκρήτια Δημοσκόπηση ΕΛΜΕΠΑ για την Ανάπτυξη: Πρόβλημα η Ακρίβεια, Ελπίδα ο Τουρισμός
Οι πολίτες της Κρήτης ζητούν περαιτέρω ανάπτυξη μέσω του τουρισμού αλλά με επιπλέον ενίσχυση των υποδομών. Pυλώνας ανάπτυξης είναι και οι εξαγωγές, οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν τη προώθηση των τοπικών προϊόντων με κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία και κίνητρα προς τις επιχειρήσεις,

O Bill Russell, o Τζον Κόρφας και το άθλημα των «ψηλών»
Ο Μπιλ Ράσελ (Bill Russell) έφυγε στα 88 του χρόνια, από φυσικά αίτια, πλήρης ημερών και τίτλων. Έφυγε όπως φεύγουν οι νικητές, κλέβοντας τη βασίλισσα του μεγάλου μπασκετικού χορού που ακούει στο όνομα «Πλανήτης ΝΒΑ».

Στα 200 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου το ΕΚΠΑ
Το ΕΚΠΑ καταλαμβάνει την 1η Θέση μεταξύ των επτά Ελληνικών Πανεπιστημίων που συμπεριλαμβάνονται στον παγκόσμιο πίνακα κατάταξης

Παραμένουν οι κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία λόγω της πολεμικής σύρραξης στην Ουκρανία
Προβλέψεις για υψηλό πληθωρισμό και μειωμένη ανάπτυξη.

Η Αγορά Εργασίας, ο Πληθωρισμός και οι Αυξήσεις των Επιτοκίων
Τα υψηλότερα επιτόκια τείνουν να μειώνουν τις καταναλωτικές δαπάνες και τις επιχειρηματικές επενδύσεις, οδηγώντας σε μείωση των προσλήψεων και αύξηση της ανεργίας.

Ανισοκατανομή, Ανάκαμψη και Κρίση
Στις σημερινές συνθήκες της οικονομίας της Ελλάδος, αλλά και της δυτικής οικονομίας γενικότερα, οι λιγότερο ευνοημένοι δεν μπορούν να «ακολουθήσουν» στην ανάκαμψη,

Ανάκαμψη 3,5% για το 2022 και 3,1% βλέπει για την Ελλάδα η Fitch
Οι διαρθρωτικές προκλήσεις για την ελληνική οικονομία αποτελούνται από ένα μη βιώσιμο δημόσιο χρέος, ένα τρομερό δημογραφικό προφίλ και ελάχιστη πρόοδο στη βελτίωση της παραγωγικότητας τα τελευταία χρόνια.