Πρόστιμο ύψους 142.000 τουρκικών λιρών (περίπου 14.000  ευρώ) υπεβλήθη στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος κατηγόρησε την οικογένεια του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για φοροδιαφυγή.

Όπως γράφει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, δικαστήριο επέβαλε στον αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) να καταβάλει 100.000 λίρες στον αρχηγό του κράτους ως αποζημίωση και το υπόλοιπο ποσό στα άλλα πρόσωπα που κατηγόρησε για φοροδιαφυγή.

Τον Δεκέμβριο του 2017, ο πρόεδρος της Τουρκίας, ένας από τους γιους του και ακόμη ένας συγγενής του κ. Ερντογάν υπέβαλαν μήνυση στον Κιλιτσντάρογλου για συκοφαντική δυσφήμιση, απαιτώντας αρχικά να του επιβληθεί να πληρώσει πρόστιμο 1,5 εκατομμυρίων λιρών.

Το CHP είχε κατηγορήσει τότε ανθρώπους στο περιβάλλον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι μετέφεραν εκατομμύρια δολάρια στη Νήσο του Μαν, αυτόνομο βρετανικό προτεκτοράτο που κατηγορείται συχνά πως διευκολύνει τη φοροδιαφυγή.

Το CHP είχε δώσει την περίοδο εκείνη στη δημοσιότητα έγγραφα, ανάμεσά τους statements για τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών. Ο κ. Ερντογάν απέρριψε τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για ψέματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή