Μαίνεται για δεύτερο 24ωρο η μεγάλη φωτιά σε Κορινθία και Αττική, με τη μάχη των πυροσβεστών και την αγωνία των κατοίκων να είναι ένας ατέλειωτος εφιάλτης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά παραμένει σε εξέλιξη και η εικόνα του μετώπου δεν παρουσιάζει κάποια αλλαγή προς το παρόν.

Ειδικότερα, οι πυροσβέστες σήμερα δίνουν μεγάλο αγώνα στα Γεράνεια Όρη, όπου το πρωί της Παρασκευής σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις των πύρινων μετώπων που καίνε σε διάσπαρτα σημεία.

Μάλιστα, μετά από σχετική εντολή, εκκενώθηκε ο οικισμός Παπαγιαννέικα στα Μέγαρα, όπου βρέθηκε νωρίτερα ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, βρέθηκε στον οικισμό Παπαγιαννέικα για αυτοψία.

Σύμφωνα με όσα είπε, μιλώντας στο MEGA, «έχουμε διάφορα μέτωπα, τα έχουμε μαζέψει, όμως το ανάγλυφο δεν βοηθάει», σημειώνοντας πως όλες οι επίγειες δυνάμεις, μαζί με τα εναέρια μέσα βρίσκονται εκεί και επιχειρούν.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στη συγκεκριμένη περιοχή, «νομίζω όμως ότι όλα θα πάνε καλά» είπε και τόνισε πως το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε ύφεση.

«Όμως δεν μπορούμε ακόμα να πούμε ότι είναι οριοθετημένη αυτή τη στιγμή» συμπλήρωσε ο κ. Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι οι πυροσβέστες θα συνεχίσουν να δίνουν τη δική τους μάχη με τις φλόγες.

Διάσπαρτες εστίες

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επικεντρώνονται κυρίως σε δύο μέτωπα, αυτό στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Αιγειρούσες – Ντουράκος και στο Χάνι Δερβενίου.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτή τη στιγμή πνέουν με ένταση περίπου 4-5 μποφόρ.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, στο σημείο επιχειρούν 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς επίσης όλα τα διαθέσιμα εναέρια μέσα διατέθηκαν στην πυρόσβεση (το ΜΕΤΠΕ, 8 Α/Φ, 10 PZL, 1 Σινούκ, 2 E/Π για συντονισμό από αέρος).

Στην προσπάθεια για κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, υδροφόρες ΟΤΑ & εθελοντές πυρ/στες. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Σημειώνεται πως η φωτιά έκαψε δεκάδες σπίτια, κυρίως εξοχικές κατοικίες. Επίσης, στάχτη έχουν γίνει περισσότερα από 40.000 στρέμματα δάσους και προστατευόμενων περιοχών Natura στα Γεράνεια Ορη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».

Ντουμπάι: Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές
Επικαιρότητα |

Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές στο Ντουμπάι

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βίωσαν τη σφοδρότερη νεροποντή από τότε που άρχισαν οι καταγραφές το 1949 - Η αεροπορική εταιρεία Emirates αναστέλλει όλες τις διαδικασίες ελέγχου επιβατών για σήμερα