Το δικό της ηχηρό μήνυμα για την πολιτική που ακολουθεί ο Μπόρις Τζόνσον για τα πλαστικά, έστειλε το βρετανικό τμήμα της Greenpeace, παρουσιάζοντας μια ταινία animation.

Οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές αποκαλύπτουν ότι 1,8 εκατομμύρια κιλά πλαστικού του Ηνωμένου Βασιλείου εξάγονται σε άλλες χώρες κάθε μέρα, ενώ λιγότερο από το 10% των βρετανικών νοικοκυριών ανακυκλώνουν πλαστικές συσκευασίες.

To animation video της Greenpeace δείχνει, πώς μπορεί να «πνιγεί» η Ντάουνιγκ Στριτ, στα πλαστικά, αν όλος αυτός ο όγκος πλαστικών απορριφθεί στην στο δρόμο της πρωθυπουργικής κατοικίας.

Με τίτλο «Wasteminster: A Downing Street Disaster», η 2λεπτη ταινία της Greenpeace ξεκινά με τον Μπόρις Τζόνσον να δίνει μια ομιλία έξω από την πρωθυπουργική κατοικία, όταν μια βροχή από πλαστικά αρχίζει να πέφτει πάνω του.

Ο όγκος των πλαστικών απορριμμάτων είναι τόσο μεγάλος που ο βρετανός πρωθυπουργός, παρασύρεται και χάνεται μέσα στα πλαστικά.

«Το πλαστικό που πλένουμε προσεκτικά και ταξινομούμε για ανακύκλωση αποστέλλεται σε άλλες χώρες όπου κατακλύζει τα συστήματα αποβλήτων τους και μεγάλο μέρος καταλήγει παράνομα ή απορρίπτει, δηλητηριάζει του ανθρώπους και ρυπαίνει ωκεανούς και ποτάμια.

Η κυβέρνηση θα μπορούσε να το σταματήσει αυτό, αλλά μέχρι στιγμής ο Μπόρις Τζόνσον προσφέρει μόνο τα μισά μέτρα», δήλωσε ο Sam Chetan-Welsh, πολιτικός αγωνιστής της Greenpeace.

«Χρειαζόμαστε μια πλήρη απαγόρευση όλων των εξαγωγών πλαστικών απορριμμάτων και αλλαγή της νομοθεσίας για να κάνουμε τις εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου να μειώσουν την ποσότητα πλαστικού που παράγουν» τόνισε μεταξύ άλλων.

Δείτε παρακάτω το βίντεο της Greenpeace:

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Τζον Κέρι: «Καμπανάκι» για το κλίμα – Εύσημα στην Ελλάδα για τις πράσινες πρωτοβουλίες
Green |

Τζον Κέρι: «Καμπανάκι» για το κλίμα – Εύσημα στην Ελλάδα για τις πράσινες πρωτοβουλίες

Ως το καταλληλότερο μέρος «για να εστιάσουμε στην υπαρξιακή πρόκληση για τους ωκεανούς μας και την αδυσώπητη σύνδεση τους με την κλιματική κρίση» χαρακτήρισε την Αθήνα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.