Να υπερασπιστεί την AstraZeneca και το εμβόλιο της εταιρείας απέναντι στις επικρίσεις που δέχεται έσπευσε ο CEO της φαρμακευτικής, Πασκάλ Σοριό.

«Οι άνθρωποι (της AstraZeneca) απλά προσπαθούν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Απλά προσπαθούν να φτιάξουν ένα εμβόλιο για να σώσουν ζωές. Είναι τόσο απλό» είπε μιλώντας στους Financial Times.

«Και μετά, το να τους ασκούν κριτική καθημερινά, κάποιες φορές δίκαιη κριτική, κάποιες φορές από στρατηγούς του καναπέ που έχουν απόψεις για τα πάντα, είναι πραγματικά απογοητευτικό» επεσήμανε, όπως μεταδίδει ο Guardian.

Ο Σοριό, ο οποίος κατέχει τη θέση του CEO της AstraZeneca από το 2012, επέμεινε ότι -σύμφωνα με τις μελέτες για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων- το σκεύασμα της εταιρείας του έχει «ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα» με εκείνο της Pfizer/BioNTech.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ελαφρώς λιγότερο αποτελεσματικό έναντι της ινδικής μετάλλαξης σε σχέση με τη βρετανική και αποκάλυψε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία και άλλες χώρες για να κλείσει συμβόλαια για ενισχυτικές δόσεις, αφού αυτές παρουσιάζουν καλά αποτελέσματα στις έρευνες έναντι των μεταλλάξεων.

Αιχμές για την ΕΕ

Αναφερόμενος στις καθυστερήσεις στις παραδόσεις προς την ΕΕ και τις ανακοινώσεις της Κομισιόν ότι θα κινηθεί νομικά κατά της εταιρείας, ισχυρίστηκε ότι για τους αργούς εμβολιασμούς στην Ευρώπη δεν ευθύνεται η AstraZeneca αλλά το γεγονός ότι η Κομισιόν δεν επένδυσε τόσο επιθετικά όσο άλλες χώρες (όπως η Βρετανία).

Οι ΗΠΑ, είπε, έχουν υψηλό ρυθμό εμβολιασμών «αλλά δεν έχουν το εμβόλιό μας. Επομένως, εάν το εμβόλιό μας είναι το πρόβλημα στην Ευρώπη, πείτε μου εσείς πώς οι ΗΠΑ πέτυχαν τόσο υψηλό ρυθμό εμβολιασμών;» διερωτήθηκε.

Η Ευρώπη «δεν είναι όλος ο κόσμος» και υπάρχουν πολλές χώρες που θέλουν το εμβόλιο της AstraZeneca, τόνισε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή