Να μη λαμβάνεται η δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca από άτομα που εκδήλωσαν θρόμβους στο αίμα με χαμηλά αιμοπετάλια μετά τη λήψη της πρώτης δόσης, συνέστησε με σημερινή του ανακοίνωση ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMΑ) απευθυνόμενος στους υγειονομικούς.

Η σχετική σύσταση γίνεται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας σε σχέση με τα σπάνια αλλά σοβαρά περιστατικά θρομβώσεων τα οποία είναι πιθανό να συνδέονται με τον εμβολιασμό με AstraZeneca και με Johnson & Johnson.

Από τον Μάρτιο που ο Οργανισμός εξετάζει αυτά τα περιστατικά έχει επισημάνει ότι και τα δύο εμβόλια φέρουν ένδειξη της συγκεκριμένης πιθανότητας, προκαλέσουν, δηλαδή, θρομβώσεις, ωστόσο, επισημαίνει ότι τα οφέλη αντισταθμίζουν τον κίνδυνο.

Τονίζει, επιπλέον, με τη σημερινή του ανακοίνωση, ότι οι εμβολιασθέντες με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca θα πρέπει να παρακολουθούνται κατά τις τρεις πρώτες εβδομάδες μετά τη λήψη, για σημάδια θρομβώσεων ή χαμηλών αιμοπεταλίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση
Επικαιρότητα |

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση

Με το πιο θανατηφόρο, τουλάχιστον τα τελευταία 60 έτη, σιδηροδρομικό ατύχημα να απλώνει βαρύ το πέπλο του ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά».