Στο «πράσινο» ξεκίνησαν την εβδομάδα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να ελπίζουν σε μια καλύτερη εβδομάδα μετά το… σφυροκόπημα των τελευταίων ημερών.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0,47% στις 34.370 μονάδες και ο S&P 500 κερδίζει 0,77% στις 4.187,88 μονάδες. Ακόμη καλύτερα κινείται ο τεχνολογικός Nasdaq που βρίσκεται στις 13.618 αυξημένος κατά 1,10%.

Ο τελευταίος μήνας έχει αποδειχτεί εξαιρετικά δύσκολος ανακόπτοντας το ράλι του Απριλίου. Είναι χαρακτηριστικό πως Dow Jones έχει υποχωρήσει τις τέσσερις από τις πέντε τελευταίες εβδομάδες και ο S&P 500 τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Αντιστοίχως, ο Νasdaq έβαλε τέλος σε ένα αρνητικό σερί τεσσάρων εβδομάδων την Παρασκευή, κλείνοντας με εβδομαδιαία άνοδο 0,31%.

Μέσα στην εβδομάδα, μια σειρά στελεχών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και των περιφερειακών Fed είναι προγραμματισμένο να παραστεί και να μιλήσει σε διάφορες εκδηλώσεις, οπότε οι παρεμβάσεις τους αναφορικά με την νομισματική πολιτική θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών σε ένα διάστημα που η αντίδραση της Fed στη διόγκωση των πληθωριστικών πιέσεων είναι σημαντική πηγή ανησυχίας.

Στις υπόλοιπές ειδήσεις το ενδιαφέρον πολλών επενδυτών παραμένει εστιασμένο στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, που εξακολουθεί να παρουσιάζει έντονους κλυδωνισμούς. Μάλιστα, το Bitcoin μετά τις έντονες πιέσεις που δέχτηκε και πάλι χθες πέφτοντας γύρω στα 31.000 δολάρια, σήμερα ανακάμπτει στα 36.486 δολάρια.

Στα εμπορεύματα, το αργό ενισχύεται 1,9% στα 64,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,2% στα 1.879 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ καταγράφει κέρδη έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,22 δολαρίων.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 1,63%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street