Το Bitcoin συνέχισε το sell off την Κυριακή, πέφτοντας πιο κάτω και από τα 33.000 δολάρια.

Η πώληση bitcoin συνεχίστηκε την Κυριακή μετά από μια εβδομάδα σκαμπανεβασμάτων, καθώς οι αρχές στην Κίνα και τις ΗΠΑ προβαίνουν σε αυστηρότερη ρύθμιση και φορολογική συμμόρφωση στα κρυπτονομίσματα.

Το Bitcoin υποχώρησε περίπου 13% στα 32.915,83 δολ. στις 9:37 π.μ. ET, σύμφωνα με τα στοιχεία της Coin Metrics.

Το κρυπρονόμισμα την Παρασκευή το απόγευμα διαπραγματεύτηκε στα 35.891,20 δολ.

Το πρόσφατο sell off του Bitcoin είναι μια σημαντική αντιστροφή για τα κρυπτονομίσματα, τα οποία φαίνεται να προσελκύουν μεγάλες τράπεζες της Wall Street και μεγάλων εταιρειών. Αυτό το μήνα, ωστόσο, το bitcoin έχει πληγεί από μια σειρά αρνητικών ειδήσεων από σημαντικούς παράγοντες και ρυθμιστές της αγοράς.

Όπως πρόσφατα, ο Έλον Μασκ της Tesla που αναθεώρησε την απόφασή του για πώληση οχημάτων με κρυπτονομίσματα προκαλώντας την μεγαλύτερη πτώση του ηλεκτρονικού μέσου συναλλαγής.

Μια έκθεση της JPMorgan έδειξε ότι μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές “ρίχνουν” το bitcoin υπέρ του χρυσού εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τη θεσμική υποστήριξη του κρυπτονομίσματος.

Τα κρυπτονομίσματα συνέχισαν να μειώνονται καθώς οι κινεζικές αρχές ζήτησαν αυστηρότερη ρύθμιση σχετικά με την εξόρυξη και την εμπορία κρυπτονομισμάτων και το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα απαιτούσε αυστηρότερη συμμόρφωση με την IRS.

Το Bitcoin την Τετάρτη έπεσε πάνω από 30% σε ένα σημείο σχεδόν στα 30.000 δολ., η χαμηλότερη τιμή του από τα τέλη Ιανουαρίου, σύμφωνα με την Coin Metrics.

Κι αυτό όταν το κρυπτονόμισμα είχε φτάσει στην κορύφωσή του τον Απρίλιο κοντά στα 65.000 δολ..

«Ακόμη και με την πώληση των κρυπτονομισμάτων αυτής της εβδομάδας, το τελευταίο έτος είχε μια απίστευτη πορεία», δηλώνουν ωστόσο αναλυτές της αγοράς κρυπτονιμισμάτων.

Πράγματι, το Bitcoin αυξήθηκε κατά 268% το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την Coinbase, ενώ το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, αυξήθηκε περισσότερο από 840%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News