
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η ΕΥ Ελλάδος και το InvestGR Forum συνεργάζονται, στο πλαίσιο φέτος του 4th InvestGR Forum 2021: Reforming the Greek Economy, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουλίου 2021, στο HILTON.
Όπως και πέρυσι, η ΕΥ Ελλάδος θα παρουσιάσει, κατ’ αποκλειστικότητα και σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση στο InvestGR Forum, τα ευρήματα της έρευνας που διεξάγει η ΕΥ σε παγκόσμια κλίμακα, με τίτλο: “Attractiveness Survey”.
Συγκεκριμένα, στο πρώτο πάνελ συζήτησης του 4th InvestGR Forum 2021: Reforming the Greek Economy, θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν τα πρώτα ευρήματα της έρευνας της ΕΥ, «Attractiveness Survey: Ελλάδα 2021», με θέμα την ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού. Η τρίτη έκδοση της ετήσιας έρευνας της EY θα αποτυπώσει τις απόψεις της επενδυτικής κοινότητας για την Ελλάδα, τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες της χώρας ως επενδυτικού προορισμού, καταγράφοντας, επίσης, τις επιδόσεις της στην προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων (ΞΑΕ) κατά το περασμένο έτος, καθώς και την πορεία της ως επενδυτικού προορισμού συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια.
Η έρευνα, η οποία αποτελεί αυτόνομο μέρος της ευρύτερης σειράς ερευνών του προγράμματος EY Αttractiveness, για την ελκυστικότητα διαφόρων χωρών και γεωγραφικών περιοχών ως επενδυτικών προορισμών, βασίζεται σε σημαντικό δείγμα στελεχών μεγάλων ξένων επιχειρήσεων, που είτε έχουν ήδη επενδυτική παρουσία στην Ελλάδα, είτε αποτελούν δυνητικούς επενδυτές.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδος, κ. Παναγιώτης Παπάζογλου, δήλωσε:
«Με μεγάλη μας χαρά συμμετέχουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, και τρίτη φορά συνολικά, στο InvestGR Forum. Η διοργάνωση αυτή αποτελεί, πλέον, έναν θεσμό γύρω από το ζήτημα των άμεσων ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, φέρνοντας κοντά την Πολιτεία με επιχειρήσεις και επενδυτές. Στην EY, αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα των επενδύσεων στη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, από το 2019 παρακολουθούμε και καταγράφουμε μέσα από την έρευνά μας, Attractiveness Survey, τις απόψεις της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας για την ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού. Στον τρίτο, λοιπόν, χρόνο διεξαγωγής της έρευνάς μας, θα είμαστε παρόντες στο 4thInvestGR Forum 2021, για να μεταφέρουμε τον “παλμό” της παγκόσμιας επενδυτικής αγοράς σχετικά με την Ελλάδα, να συγκρίνουμε τις επιδόσεις της χώρας μας στην προσέλκυση ΑΞΕ τη χρονιά που μας πέρασε, και να αναλύσουμε τις προοπτικές της ως επενδυτικού προορισμού, σήμερα, αύριο και μετέπειτα».
Ο ιδρυτής του InvestGR Forum και Διευθύνων Σύμβουλος της PUBLIC AFFAIRS AND NETWORKS, κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος, σχολίασε ως εξής: «Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για αυτή τη συνεργασία με την ΕΥ Ελλάδος, η οποία συμβάλλει σημαντικά στον δημόσιο διάλογο για τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, μέσω μιας σπουδαίας και πλήρους έρευνας σε σημαντικό δείγμα ανώτατων στελεχών διεθνών εταιρειών, με υπάρχουσες ή δυνητικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Προεξοφλώ με βεβαιότητα ότι όχι μόνο αναμένεται με προσμονή, αλλά και ότι θα μελετηθεί διεξοδικώς από τους θεσμικούς φορείς και την επιχειρηματική κοινότητα».
Το 4th InvestGR Forum 2021: Reforming the Greek Economy οργανώνεται από την PUBLIC AFFAIRS AND NETWORKS για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη και την αιγίδα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Εξωτερικών και του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων βιομηχανιών, ενώ σημαντικά ΜΜΕ θα είναι Χορηγοί Επικοινωνίας.


Latest News
![Ασφάλιση ακινήτων: Μοντέλο ΣΔΙΤ εξετάζει η κυβέρνηση [παραδείγματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/akinit-600x400.jpg)
Στο τραπέζι μοντέλο ΣΔΙΤ για την ασφάλιση ακινήτων – Τι ισχύει στην Ευρώπη [παραδείγματα]
Τα όρια συνταγματικότητας για την υποχρεωτική ασφάλιση

Κώστας Σκρέκας: Όποιος παρανομεί σε θέματα αισχροκέρδειας θα το πληρώσει ακριβά
Δεν διαπιστώνονται μέχρι τώρα ανατιμήσεις στα οπωροκηπευτικά στη Θεσσαλία, οι οποίες να έχουν να κάνουν με την πρόσφατη καταστροφή

Ασφαλιστικές: «Διαθέτουμε κεφαλαιακή επάρκεια για τις φυσικές καταστροφές»
Τι υποστηρίζει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για τη δυνατότητα αποζημιώσεων

Dentist Pass: Μέχρι πότε οι αιτήσεις για δωρεάν οδοντίατρο - Η διαδικασία
Το πρόγραμμα αναδεικνύει τη σημασία της προληπτικής οδοντιατρικής

Στάλα... και ευρώ το ελαιόλαδο - Τιμές σοκ για έναν τενεκέ 17 κιλών
Με security και μικροτσίπ προσπαθούν να διαφυλάξουν τη σοδειά τους οι ελαιοκαλλιεργητές - Έτοιμοι και για ομάδες περιφρούρησης στα χωράφια

Σταθερές τιμές στο ψωμί ζήτησε ο Σκρέκας
Τι συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας

Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Εφικτοί οι στόχοι του προϋπολογισμού
Υιοθετεί το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο τις μακροοικονομικές προβλέψεις επί των οποίων βασίζεται το Προσχέδιο Κρατικού Προϋπολογισμού 2024

Ποιοι φόροι θα «απογειώσουν» τα έσοδα το 2024
Στα 62,9 δισ. ευρώ τα συνολικά φορολογικά έσοδα το 2024

Χατζηδάκης: Υπεραπόδοση του προϋπολογισμού και της ελληνικής οικονομίας
«Παρά το ότι μας έτυχαν άνευ προηγουμένου φυσικές καταστροφές, ο προϋπολογισμός μας άντεξε»

Σημαντική πτώση στο χρέος- Περιορισμένες οι εκδόσεις το 2024
Τι προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού