«Είναι μια δύσκολη χρονιά, αλλά τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά για τον ελληνικό τουρισμό σύμφωνα με τον Χάρη Θεοχάρη. Ο Υπουργός Τουρισμού μιλώντας το πρωί στον Realfm και τον Νίκο Χατζηνικολάου, τόνισε ότι μέχρι σήμερα έχουμε 150. 000 αφίξεις στη χώρα, άρα έχουμε διάθεση του κόσμου για ταξίδια.

«Εκεί που έχουν αφαιρεθεί οι καραντίνες κατά την επιστροφή. υπάρχει ενδιαφέρον. Πχ μετά το ταξίδι μου στη Γερμανία αποφασίστηκε να καταργηθεί η εβδομάδα καραντίνας μετά την επιστροφή τουριστών από Ελλάδα. Αυτό έχει βοηθήσει σημαντικά καθώς η Γερμανία είναι μια βασική μας αγορά». «Μένει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να αφαιρεθούν οι περιορισμοί κι από άλλες χώρες όπως η Μ. Βρετανία» συμπλήρωσε λέγοντας ότι σταδιακά ανεβαίνει η κίνηση. «Επικοινωνώ με όλη την Ελλάδα καθημερινά. Προ ολίγου μιλούσα με τη Δήμαρχο της Κέρκυρας και μου είπε ότι υπάρχουν 14 πτήσεις καθημερινά στην Κέρκυρα.

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στον διπλωματικό πυρετό που υπάρχει για την αναθεώρηση των κανόνων ταξιδιών από και προς τη Μ. Βρετανία.

«Μετά το ταξίδι μου έχει ανοίξει μια επικοινωνία για αναλυτικές καταγραφές και αποστολές στοιχείων ανά περιφέρεια της επιδημιολογικής εικόνας. Αυτός είναι ο ένας άξονας και ο δεύτερος έχει να κάνει με τις μεταλλάξεις και την καταγραφή τους.  Ξέρετε ότι η Μ. Βρετανία έχει μια ευαισθησία επ΄ αυτού και γιαυτό δίνουμε στοιχεία και ευελπιστούμε στον επόμενο κύκλο θα έχουμε μια σειρά από θετικές ειδήσεις.»

Όπως ανέφερε ο υπουργός στις 7 Ιουνίου είναι η επόμενη αναθεώρηση της στάσης  Μ. Βρετανίας από της εκεί αρχές.

Σε σχέση με τη Γαλλία, άλλη μια μεγάλη αγορά για τη χώρα μας ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε την αισιοδοξία του για αυξημένο κύμα αφίξεων λόγω του καλού ονόματος που έχει χτίσει η Ελλάδα από πέρυσι στην εν λόγω αγορά.

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι πρώτη σε κρατήσεις. Μάλιστα η αεροπορική εταιρία Transavia, όπως είπε ο κ. Θεοχάρης έχει αυξήσει κατά 40% τις διαθέσιμες θέσεις για Ελλάδα φέτος προσφέροντας  1.100.000 θέσεις.

Σε σχέση με τον οδικό τουρισμό και της αφίξεις από τα βόρεια σύνορά μας ο υπουργός τουρισμού σημείωσε ότι υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα.

Τέλος σε σχέση με τον εσωτερικό τουρισμό, ο κ. Θεοχάρης στάθηκε στην ανάγκη πλήρους αξιοποίησης από τους δικαιούχους του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, που είναι σε επίπεδο ρεκόρ. Σημείωσε, δε, ότι θα υπάρξει καμπάνια να αξιοποιηθούν τα κουπόνια που έχουν δοθεί σε δικαιούχους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός