Τη δημιουργία ενός συνασπισμού, που θα αντιταχθεί με συντονισμένες κινήσεις στις προτάσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν για αύξηση της φορολογίας αποφάσισαν 28 επιχειρηματικές ομάδες στις Ηνωμένες  Πολιτείες. Υπενθυμίζεται ότι η  κυβέρνηση των ΗΠΑ προτείνει έναν παγκόσμιο ελάχιστο συντελεστή φόρου για τις επιχειρήσεις, καθώς και την αύξηση του φόρου στις ΗΠΑ για έργα υποδομής.

Οι είκοσι οκτώ βιομηχανικές ομάδες έχουν πλέον δημιουργήσει μια συμμαχία που ονομάζεται «Οι εργοδότες της Αμερικής για μια ισχυρή ανάκαμψη» (America’s Job Creators for a Strong Recovery).

Ο Έρικ Χόπλιν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ένωσης Χονδρεμπόρων-Διανομέων, ο οποίος ηγείται του συνασπισμού, προειδοποίησε: «Οι αυξήσεις των φόρων που επιδιώκουν οι Δημοκρατικοί δεν θα μπορούσαν να έρθουν σε χειρότερη στιγμή για τους εργοδότες της Αμερικής, που μόλις άρχισαν να ανακάμπτουν από την πανδημία».

«Οι εργοδότες υποστηρίζουν έξυπνες υποδομές για να διασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα του 21ου αιώνα της Αμερικής, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως Δούρειος ίππος για την επιβολή υψηλών φόρων στις ατομικές και οικογενειακές επιχειρήσεις των ΗΠΑ».

Άλλες επιχειρηματικές ομάδες που έχουν εγγραφεί στον συνασπισμό περιλαμβάνουν την American Hotel and Lodging Association, την American Rental Association, την Auto Care Association, την National Grocers Association and the Wine and Spirits Wholesalers of America.

Ο Chris Smith, εκτελεστικός διευθυντής του Main Street Employers Coalition, πρόσθεσε: «Η πανδημία έχει φορολογήσει αρκετά τις ατομικές και οικογενειακές επιχειρήσεις – τις φορολογεί και πάλι ενώ εξακολουθούν να αγωνίζονται να ανακάμψουν».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή