Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η πάντα δραστήρια σε θέματα antitrust Μαργκρέτε Βεστάγκερ «ξαναχτύπησαν» βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο τις κορυφαίες γερμανικές βιομηχανίες αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η Κομισιόν κατηγορεί BMW και Volkswagen για τη δημιουργία καρτέλ για την αποφυγή του ανταγωνισμού στον τομέα των τεχνολογιών που μειώνουν τις εκπομπές ρύπων. Και σύμφωνα με το πρακτορείο θα ανακοινώσει τα πρόστιμα που θα επιβάλει πριν το καλοκαίρι.

Κατά την έναρξη της έρευνας, δύο χρόνια πριν, στο στόχαστρο είχαν μπει  όλοι οι… μεγάλοι της γερμανικής βιομηχανίας αυτοκινήτου, ήτοι η BMW, η VW (μαζί με τις Audi και Porsche) και η Daimler. Όμως, φαίνεται πως η τελευταία θα καταφέρει να «πέσει» στα… μαλακά και να γλιτώσει το πρόστιμο, καθώς ειδοποίησε τις αρχές για τις παραβάσεις και συνεργάστηκε μαζί τους παρέχοντας στοιχεία.

Πριν από λίγες ημέρες, ο όμιλος BMW υπενθύμισε στους μετόχους πως έχει ήδη προβλέψει στα αποτελέσματα του ένα ποσό της τάξεως των 1,4 δισ. ευρώ για την κάλυψη του προστίμου που περιμένει να του επιβληθεί από την Κομισιόν, όμως ελπίζει πως το ποσό θα κυμανθεί σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή