Τηλεδιάσκεψη με CEOs αμερικανικών επιχειρήσεων θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει το επενδυτικό προφίλ της Τουρκίας και συνάμα να βελτιώσει τις διμερείς οικονομικο-εμπορικές.

Την πληροφορία μετέδωσε πρώτο το πρακτορείο Reuters υποστηρίζοντας πως στο προγραμματισμένο ραντεβού θα συμμετέχουν περίπου 20 ανώτατα στελέχη αμερικανικών ομίλων. Η «ψηφιακή στρογγυλή τράπεζα σε επίπεδο CEO» θα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών των ΗΠΑ, δήλωσε αξιωματούχος της τουρκικής πρεσβείας προσθέτοντας πως το διεθνές πρακτορείο πως «ο πρόεδρος Ερντογάν συναντάται τακτικά με τους διεθνείς επενδυτές και αυτή η εκδήλωση θα αναδείξει την αυξανόμενη οικονομική και εμπορική συνεργασία των δύο χωρών, εκτός από τις τρέχουσες οικονομικές υποθέσεις.

Ακριβές πληροφορίες για τις αμερικανικές εταιρείες που θα μετέχουν δεν έχουν δοθεί, ωστόσο πηγές κάνουν λόγο, μεταξύ άλλων, για στελέχη της Microsoft και του Netflix.

Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανής η προσπάθεια της Υψηλής Πύλης να βελτιώσει την εικόνα της χώρας προς το εξωτερικό και δη, προς τις ΗΠΑ σε ένα διάστημα που οι διμερείς σχέσεις έχουν κλονιστεί μετά και τις αμερικανικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τους πυραύλους S-400. Μάλιστα, ο Ερντογάν και ο Τζο Μπάιντεν πρόκειται να συναντηθούν στις 14 Ιουνίου, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στην οποία θα παραστεί ο Αμερικανός πρόεδρος. Αν και το ραντεβού δεν έχει επιβεβαιωθεί με τους Αμερικανούς να κρατούν σε αγωνία τους Τούρκους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή