Με τα futures των βασικότερων δεικτών της Ευρώπης να ειδοποιούν για άνοδο στο άνοιγμά τους, υπογραμμίζεται η αναγνώριση πως υπάρχει διαφορά στους ρυθμούς ανάπτυξης στις δυο πλευρές του Ατλαντικού με το πρόβλημα της υπερθέρμανσης να ανήκει στην οικονομία των ΗΠΑ. Τα χρηματιστήρια εκτός των εταιρικών ειδήσεων θα κινηθούν σήμερα υπό τη σκιά της πτώσης των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και την προσέγγιση του δολαρίου στα χαμηλά έξι ετών.

Παράλληλα όμως ο χρυσός πέρασε πάνω από τα 1.900 δολάρια ενώ ανοδικά κινήθηκαν ήδη σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια με τα futures της Wall Street να δίνουν πιθανή την άνοδο και εκεί σήμερα.

Το άνοιγμα των αγορών στην Ευρώπη ήταν όπως το προανήγγειλαν τα futures επί των βασικών δεικτών που είχαν μεικτή εικόνα με αυτά για τον Euro STOXX 50 ψηλότερα +0,32% στις 9:55 δική μας ώρα. Έτσι με τα futures του DAX να εμφανίζουν άνοδο +0,36% 5 λεπτά πριν την έναρξη ο Δείκτης στο άνοιγμα είχε μεταβολή +0,32%, Ενώ τα futures του FTSE100 όντας στο -0,03% ειδοποιούσαν για επίπεδο άνοιγμα, με τον Δείκτη στο πρώτο λεπτό να εμφανίζει μεταβολή +0,05%. Η αγορά των Παρισίων με futures για τον CAC στο +0,45% ξεκίνησε με άνοδο +0,27%.

Στο πρώτο 15λεπτο των συναλλαγών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η εικόνα των βασικών δεικτών έχει ως εξής:

Ο FTSE100 του Λονδίνου μετά την πτώση του κατά -0,31% την περασμένη συνεδρίαση, εμφάνισε μεταβολή +0,26% στις 10:10.

Ο DAX εμφάνισε μεταβολή +0,44% αφού κέρδισε την Τρίτη +0,18%, ο CAC έχει άνοδο +0,34% με μεταβολή -0,28% την περασμένη μέρα. Ο δείκτης IBEX της Ισπανίας κινείται με +0,18% ενώ έκλεισε την προηγούμενη στο +0,03. Ο δείκτης FTSE MIB στην Ιταλία εμφάνισε μεταβολή -0,01% με επίδοση την προηγούμενη +0,01%. Ο πανευρωπαϊκός StoxxEurope 600 που κέρδισε +0,03% την περασμένη σύνοδο έχει μεταβολή στις 10:10 ώρα Ελλάδας +0,16%.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ έχουν αρχίσει να αναγνωρίζουν ότι είναι πιο κοντά στη συζήτηση για το πότε θα αποσύρουν μέρος της υποστήριξης λόγω της κρίσης από την πανδημία για την οικονομία των ΗΠΑ, ενώ ακόμη υποστηρίζουν ότι χρειάζεται ακόμη να ενισχυθεί η ανάκαμψη και η απασχόληση.

«Μιλάμε για τη διάθεση να συζητήσουμε απλά για μείωση», δήλωσε η Τρίτη στο CNBC, η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σαν Φρανσίσκο, Mary Daly, αναφερόμενη στην πιθανή μείωση των μηνιαίων αγορών περιουσιακών στοιχείων της Fed ύψους 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτές οι αγορές ομολόγων, μαζί με σχεδόν μηδενικά επιτόκια, στοχεύουν στη μείωση του κόστους δανεισμού και στην ενθάρρυνση της πρόσληψης και των επενδύσεων. «Θέλω να βεβαιωθώ ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα τώρα», πρόσθεσε.

Ο Richard Clarida, αντιπρόεδρος της Fed, δήλωσε την Τρίτη, ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα είναι σε θέση να περιορίσει το ξέσπασμα του πληθωρισμού και να δημιουργήσει μια «ομαλή προσγείωση» χωρίς να ρίξει την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Παρόλα αυτά, τα σχόλια του Clarida αντικατοπτρίζουν έναν μεταβαλλόμενο τόνο στη Fed. Πριν από ένα μήνα, ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, δήλωσε ότι «δεν ήταν ακόμη» καιρός να εξετάσουμε ακόμη και να συζητήσουμε για μείωση της πολιτικής της παροχής κινήτρων για την οικονομική ανάκαμψη, αλλά πρόσφατα οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αναγνώρισαν ότι είναι πιο κοντά στη συζήτηση του πότε θα αποσύρουν μέρος της υποστήριξης για την οικονομία των ΗΠΑ.

Στα παραπάνω στηρίχθηκαν οι traders στις ασιατικές και τις ευρωπαϊκές συναλλαγές που διατήρησαν τα Futures των δεικτών της Νέας Υόρκης ανοδικά μετά από την άνοδο στην Ασία και την συνέχισή της στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης