Η Κίνα κατάφερε να ξεπεράσει τη Γερμανία και να καταστεί ο μεγαλύτερος εξαγωγέας στο Ηνωμένο Βασίλειο για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησαν να καταγράφονται ανάλογα στατιστικά.

Τα εμπορεύματα που εισήχθησαν από την Κίνα στη Βρετανία κατέγραψαν αύξηση 66% από τις αρχές του 2018 και ανήλθαν σε 16,9 δισεκατομμύρια λίρες (19,53 δισεκατομμύρια ευρώ) το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ανέφερε η Υπηρεσία Εθνικών Στατιστικών του Ηνωμένου Βασιλείου (ONS).

Την ίδια περίοδο, οι εισαγωγές από τη Γερμανία μειώθηκαν κατά 1/4 σε 12,5 δισεκατομμύρια λίρες (14,44 δισεκ. ευρώ). Η ανατροπή αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι το εμπόριο της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση επλήγη λόγω του Brexit, ενώ η πανδημία ενίσχυσε τη ζήτηση για κινεζικά προϊόντα.

H ONS αναφέρει ότι οι γερμανικές εξαγωγές στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν από τον Απρίλιο του 2019, εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με τις λεπτομέρειες της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ. Η αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας αισθάνθηκε επίσης τον αντίκτυπο της πανδημία,  καθώς δέχτηκε πλήγμα τόσο η παραγωγή οχημάτων όσο και οι παγκόσμιες εξαγωγές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή